News Flash:

Cum vor fi reabilitate drumurile nationale din vestul tarii

5 August 2015
1176 Vizualizari | 0 Comentarii
drum national
Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara va primi, in perioada urmatoare, un set complet de utilaje cu ajutorul carora va putea realiza intretinerea curenta a drumurilor nationale si autostrazilor, fara a mai apela la alte firme private. ”Setul” va include 10 utilaje si va permite reutilizarea asfaltului deja existent pe sosea pentru a rezolva deteriorarea carosabilului, chiar acolo unde au loc lucrarile. Licitatia pentru achizitia utilajelor a fost deja lansata.
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a lansat licitatia pentru achizitia a sapte truse de reciclare in situ pe drumuri. Cu ajutorul acestor truse se va putea realiza reciclarea in situ pe numeroase sectoare de drumuri nationale, in vederea restabilirii parametrilor tehnici. De fapt aceste truse sunt un grup de utilaje care permit efectuarea lucrarilor. Este vorba de un numar de zece utilaje pentru fiecare trusa: reciclator; compactor tambur lis; compactor multi-pneu; distribuitor de lianti hidraulici; autogreder; autobasculanta 18 mc; autocisterna apa 10 mc; autotransportor emulsie 25 tone; autotransportor muncitori; cap tractor cu semiremorca transport utilaje (trailer), scrie tion.ro.
Astfel, odata cu intrarea in folosinta a acestor utilaje, va creste capacitatea de interventii in situatii de urgenta pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi, transmit reprezentantii CNADNR.
Aceasta trusa va fi dotata corespunzator pentru a interveni rapid si eficient pentru reciclare in situ.
„Sistemul de reciclare in situ reprezinta solutia ideala pentru drumuri cu durata de viata expirata, care prezinta o zestre formata din straturi rutiere bituminoase, imbatranite. Avantajul, din punct de vedere tehnico-economic, in comparatie cu sistemele clasice (reabilitare), este ca se inregistreaza o productivitate foarte mari la reciclarea sistemului rutier, economii importante de materiale si timpi de repunere in circulatie redusi”, au mai precizat reprezentantii Companiei de Drumuri.

cnadnr
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1344 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006830 (s)