News Flash:

Cum va fi vremea pana in luna iulie in intreaga tara

24 Aprilie 2015
1103 Vizualizari | 1 Comentarii
vreme calda
Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare sezoniera a temperaturilor si a cantitatilor de precipitatii pe teritoriul Romaniei, pana in luna iulie.
Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
MAI
Temperatura aerului va fi apropiata de normalul climatologic in sud-est si local in sudul si vestul tarii, iar in celelalte regiuni va avea valori sub mediile multianuale ale perioadei.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile sud-estice si pe arii restranse cele sudice si estice, unde se vor situa in apropierea mediilor multianuale.
IUNIE
Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii.
Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa sub normele multianuale local in sudul, sud-estul si estul teritoriului, iar in regiunile centrale si nordice sunt posibile cantitati peste aceste norme.
IULIE
Temperatura aerului se va situa peste media climatologica a lunii in sud-estul tarii si local in sud, iar in celelalte regiuni va avea valori apropiate de normal.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de normal, local, in regiunile centrale si vestice ale tarii, iar in restul teritoriului vor fi deficitare.

mai iunie iulie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1054 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012552 (s)