News Flash:

Noi presiuni pentru schimbarea din functie a secretarului Primariei Timisoara

21 Aprilie 2015
1344 Vizualizari | 0 Comentarii
Ioan Cojocari
PSD incearca sa forteze schimbarea din functie a secretarului Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, pe motiv ca el a girat alocarile de fonduri de la bugetul local pentru Poli in timpul fostei administratii, pentru ca acum sa se ajunga la concluzia ca banii s-au dat ilegal. Alesii social-democrati le cer consilierilor locali sa nu mai voteze niciun proiect de hotarare care are aviz de legalitate din partea lui Cojocari!
Curtea de Apel Timisoara a respins recent recursul facut de Primaria Timisoara in dosarul privind finantarea echipei Poli, dupa ce municipalitatea a contestat in instanta raportul Curtii de Conturi prin care s-a stabilit ca societatea patronata de Marian Iancu, SC Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest SA, a beneficiat ilegal de peste 7 milioane de euro de la bugetul local in timpul administratiei Ciuhandu.
Practic, instanta a hotarat acum ca decizia Camerei de Conturi a Judetului Timis din 2012 a fost corecta, ca echipa de fotbal a fost finantata ilegal in trecut, contractul de asociere cu clubul patronat de Iancu fiind incheiat cu incalcarea legislatiei in materie.
Dupa ce reprezentantii PSD Timis i-au cerut primarului Nicolae Robu, la finele saptamanii trecute, sa inceapa demersurile pentru schimbarea din functie a secretarului Ioan Cojocari, social-democratii vin acum cu o alta propunere, care ar putea conduce la blocarea activitatii in Consiliul Local Timisoara.
„Grupul PSD va propune celorlalti consilieri municipali sa nu mai votam niciun proiect insotit de aviz de legalitate semnat de domnul Ioan Cojocari. Potrivit instantei de judecata, Ioan Cojocari se face in mare masura vinovat pentru finantarea ilegala cu 31,6 milioane de lei a echipei de fotbal, decizia judecatorilor demonstrand clar incompetenta domnului Cojocari. De asemenea, il somam din nou pe Nicolae Robu sa ia masurile legale pentru eliberarea din functie a secretarului Ioan Cojocari, promisiune neonorata din campania electorala, si sa demareze procedurile de recuperare a prejudiciului”, afirma consilierul local PSD Alfred Simonis.
Primarul Nicolae Robu declara insa ca in opinia sa nu poate fi invinovatit nimeni din fosta administratie, nici fostul primar Gheorghe Ciuhandu, nici secretarul Cojocari si nici alesii care au votat alocarile de fonduri pentru Poli, pentru ca toata lumea a actionat cu buna-credinta, scrie tion.ro.
„Toata lumea a avut linistea sufleteasca ca face un lucru perfect legal”, afirma Robu.

psd nicolae robu alfred simonis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005111 (s)