News Flash:

Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani in fiecare regiune a tarii

5 Iunie 2018
898 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme calda 1

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada 4-17 iunie. ANM anunta pentru urmatoarele doua saptamani temperaturi de peste 30 de grade, dar si instabilitate atmosferica accentuata.

Iata ce ne asteapta din punct de vedere meteorologic in urmatoarele doua saptamani:

PROGNOZA METEO BANAT

In prima saptamana, vremea se va incalzi usor si treptat, astfel ca pe 8 si 9 iunie valorile termice maxime vor atinge, in medie, 30…31 de grade. In timpul noptilor, media minimelor a fi cuprinsa intre 15 si 17 grade. Incepand din 10 iunie, temperaturile diurne vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada din an, osciland usor, de la o zi la alta, in jurul maximei de 28 de grade. Nici media valorileor termice nocturne nu va avea variatii semnificative, urmand sa scada usor, de la 15…16 grade in datele de 11 si 12 iunie, spre 13…14 grade in diminetile zilelor de 16 si 17 iunie.

Fenomene specifice instabilitatii atmosferice (averse local insemnate cantitativ, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina) se pot semnala oricand parcursul celor 14 zile, cu o probabilitate mai ridicata in intervalele 6-8, 9-11 si 13-15 iunie.

PROGNOZA METEO CRISANA

In prima saptamana, vremea se va incalzi usor si treptat, astfel ca pe 9 iunie valorile termice maxime vor ajunge la o medie de 29…30 de grade. In timpul noptilor, media minimelor va fi cuprinsa intre 14 si 17 grade. Incepand din 10 iunie, temperaturile maxime diurne vor avea mici variatii de la o zi la alta, in jurul mediei de 27 de grade, mentinandu-se apropiate de cele normale pentru aceasta perioada din an. Media valorilor termice nocturne, la rindul ei apropiata de normalul perioadei, urmeaza sa scada foarte putin, de la 15…16 grade in datele de 11 si 12 iunie, spre 14 grade in diminetile zilelor de 16 si 17 iunie.

Fenomene specifice instabilitatii atmosferice (averse local mai insemnate cantitativ, descarcari electrice, intensificari ale vantului si posibil, grindina) se pot semnala oricand pe parcursul celor 2 saptamani, cu o probabilitate mai ridicata in intervalele 6-8 si 9-14 iunie.

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

Procesul de incalzire a vremii se va resimti pana pe data de 9 iunie, cand media valorilor termice maxime va atinge, in aceasta regiune, 29 de grade. Incepand din 10 iunie si pana la sfarsitul intervalului de prognoza, temperaturile maxime vor avea medii de 25…26 de grade, apropiate de cele normale pentru a doua decada a lunii iunie. Variatiile in ceea ce priveste media temperaturilor minime vor fi nesemnificative; de la 13 grade la debutul primei saptamani, pana in jurul a 15 grade in data de 10 iunie, iar ulterior, intre 11 si 17 iunie, vor fi valori ale acestei medii de 12…13 grade in fiecare noapte.

Probabilitatea de aparitie a averselor local insemnate cantitativ, insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat de grindina va fi mai ridicata in intervalele 6-8 si 9- 15 iunie.

PROGNOZA METEO MARAMURES

Vremea se va incalzi treptat in intervalul 4-9 iunie, media valorilor maxime urmand a ajunge la 29 de grade. Ulterior, temperatura aerului se va mentine la valori maxime, in medie, de 25…26 de grade pana pe data de 17 iunie. Minimele, in medie pe regiune, vor fi in scadere spre 12 grade in data de 7 iunie, apoi vor creste pana la 15 grade pe 10 iunie, iar in a doua saptamana se vor situa intre 13 si 15 grade.

Averse local mai insemnate cantitativ, insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat de grindina vor avea o probabilitate mai ridicata de aparitie intre 6 si 10 iunie si in unele zile ale intervalului 11 -16 iunie.

PROGNOZA METEO MOLDOVA

In intervalul 5-7 iunie valorile temperaturii maxime vor marca o scadere in aceasta regiune, apoi media acestora va fi in crestere, urmand a atinge 29…30 de grade pe 9 iunie. Ulterior, temperatura aerului se va mentine la valori maxime, in medie, de 27…28 de grade pana pe data de 17 iunie. Minimele, in medie pe regiune, vor fi in scadere spre 12 grade in data de 7 iunie, apoi vor creste pana la 16 grade pe 10 iunie, iar in a doua saptamana se vor situa intre 15 si 17 grade.

Averse, insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat de grindina vor avea o probabilitate mai ridicata de aparitie in zona de deal a regiunii, in intervalele 10-12 iunie si in unele zile ale intervalului 13 -17 iunie.

PROGNOZA METEO DOBROGEA

Temperaturile maxime vor marca o crestere pana la valoarea medie de 27 de grade in data de 6 iunie, apoi aceasta va scadea la 23 de grade in data de 7 iunie, urmand a reveni la 27 de grade pe 9 iunie. Intre 10 si 17 iunie, temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul valorii de 26 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variatii semnificative de la o zi la alta pe parcursul celor 2 saptamani, urmand a fi apropiate de media de 18 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe cantitativ, dar posibil insotite de descarcari electrice, va fi mai ridicata in intervalul 4-7 iunie si in unele zile ale celei de a doua saptamani.

PROGNOZA METEO MUNTENIA

In primele 3 zile, temperaturile maxime vor marca o crestere pana la valoarea medie de 31 de grade, apoi aceasta va scadea pana la 26 de grade in data de 7 iunie, urmand a urca spre 32 de grade pe 9 iunie. Intre 10 si 17 iunie, temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul valorii de 29 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variatii semnificative de la o zi la alta pe parcursul celor 2 saptamani, urmand a fi apropiate de media de 16 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe cantitativ, dar insotite de descarcari electrice si local de intensificari ale vantului va fi mai ridicata pe 4 iunie, in intervalul 6-8 iunie si in unele zile ale celei de-a a doua saptamani.

PROGNOZA METEO OLTENIA

In primele 3 zile, temperaturile maxime vor marca o crestere pana la valoarea medie de 30 de grade, apoi aceasta va scadea pana la 27 de grade in data de 7 iunie, urmand a reveni la 31 de grade pe 9 iunie. Intre 10 si 17 iunie, temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul valorii de 28 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variatii semnificative de la o zi la alta pe parcursul celor 2 saptamani, urmand a fi apropiate de media de 15 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe cantitativ, dar insotite de descarcari electrice si local de intensificari ale vantului va fi mai ridicata pe 4 iunie, in intervalele 6-8 si 9 -11 iunie precum si in unele zile ale celei de-a a doua saptamani.

PROGNOZA METEO LA MUNTE

Desi vor fi variatii de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va marca o crestere pe parcursul primei saptamani, de la 16 grade in data de 4 iunie pana la 20 de grade in data de 9 iunie. In a doua saptamana, aceasta medie regionala va fi cvasistationara si se va situa in jurul valorii de 17 grade. Pe durata celor 2 saptamani, temperaturile medii nocturne se vor situa intre 9 si 11 grade.

Ploile, mai ales averse local insemnate cantitativ, insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat de grindina vor avea o probabilitate mai ridicata de aparitie in intervalele 4-7 iunie, 9-11 iunie si in unele zile ale intervalului 12 -17 iunie.


banat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1351 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004955 (s)