News Flash:

Cum va fi VREMEA in aceasta VARA. Iata prognoza meteo

24 Mai 2015
1105 Vizualizari | 0 Comentarii
Ne asteapta o vara secetoasa, cu temperaturi ridicate si putine precipitatii, potrivit prognozei pentru urmatoarele trei luni de la Administratia Nationala de Meteorologie.
In prima luna de vara, la nivel national, vom avea mai putine ploi, dar temepraturile se vor incadra in limitele limitele apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a teritoriului, arata estimarea realizata de Centrul European pentru prognoze pe durata medie (ECMWF) de la Reading si preluata de Administratia Nationala de Meteorologie.  
Prognoza informeaza ca temperatura medie in luna iunie va chiar excedentara in sud, sud-est si-n vest, unde va atinge 20 de grade Celsius. In ceea ce priveste precipitatiile, cantitatile lunare vor avea valori sub normele climatologice(84,5 l/mp) in sud, sud-est, est si vest, unde media lunara va fi de 60 de l/mp. In centru si nord, va ploua mai mult, cantitatile de precipitatii fiind excedentare, de 100-120 de l/mp.
In luna iulie, temperaturile medii vor depasi valoarea multianuala de 20,2 grade Celsius cu 2 grade Celsius in sud, sud-est si vest si chiar cu 4 grade Celsius, local in sud si est. In centru, se va incadra in media normala, iar local in nord va fi sub media multianula, media din luna iulie a anului 2015 urmand a fi de 16 grade Celsius. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi deficitare, sub media de 77,8 l/mp, cu exceptia zonelor centrale si vestice.
In august, valorile termice se vor incadra in media multianuala normala, de 19,7 grade Celsius. potrivit prognozei meteo, este posibil ca in sud-est, sud si vest sa fie temperaturi peste medie. In aproape toate regiunile,  cantitatile lunare de precipitatii vor fi sub mediile climatologice de 64,7 l/mp. Izolat, in nord, va fi de 80 de l/mp, pe cand in sud, sud-vest, vest si sud-est va fi de 40 de l/mp.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005236 (s)