News Flash:

Cum va fi promovata Timisoara, "Capitala Culturala Europeana" in 2021

10 Martie 2017
1060 Vizualizari | 0 Comentarii
catedralaprtodoxa
Atragerea unui numar cat mai mare de turisti in anul 2021, cand Timisoara isi va exercita misiunea de Capitala Culturala Europeana (TCCE), se va face si prin promovarea unor trasee gastro-culturale bazate pe paleta foarte atragatoare a multiculturalitatii din Banat, pe traditiile si obiectivele cele mai reprezentative pentru fiecare comunitate. 
Primul pas va fi identificarea locurilor care mai pastreaza specificitati si editarea rapida a unei brosuri care sa cuprinda traseele gastro-culturale din Banat, scrie Agerpres.ro
"Brandul cel mai valoros al Timisoarei si al judetului este multiculturalitatea. Editarea acestei brosuri este un proiect de suflet, pentru ca-l gandesc de mai mult timp. Vrem ca brosura sa se refere la toate etniile care traiesc in Banat, promovand turismul din acest punct de vedere, al gastronomiei. Dar, am vrea sa promovam in interiorul acestei lucrari obiective care tin de fiecare etnie, biserici, monumente, cimitire ale evreilor, sinagogi, fiecare etnie ce are de aratat pe anumite trasee turistice. De asemenea, vrem sa le promovam evenimentele legate de viata acestor etnii in asa fel incat sa incercam sa atragem vizitatori pe turismul de eveniment si cu locuri de cazare si mancare acolo unde sunt bucatarii traditionale, cum sunt restaurantele sarbesti, de exemplu", a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al Asociatiei pentru Dezvoltarea si Promovarea Turismului (ADPT) Timis din cadrul Consiliului Judetean Timis, Delia Barbu
In judetul Timis traiesc aproape treizeci de etnii, astfel ca destinatiile sunt numeroase. 
"Trebuie cautat in localitatile in care au trait si alte comunitati etnice, sa vedem daca si ce se mai pastreaza din traditiile lor. La Dudestii Noi sunt aromanii, o sa vedem ce au pastrat din traditiile lor gastronomice. Mai avem comunitati de svabi la Jimbolia, maghiari sunt la Sanmartinu Maghiar, sarbi mai multi avem la Sanmartinu Sarbesc si Dinias, tigani avem cam peste tot, la Dudestii Vechi, Vinga si Brestea avem bulgari. Trebuie sa mai cautam pe unde mai avem in Timis slovaci, pentru ca in Banat, in general, stim unde sunt, evrei mai sunt foarte putini, la Timisoara, dar au 'bucataria curata' (kosher n.r.), mai sunt comunitatile de ucraineni. Apoi, oamenii de afaceri straini si-au dezvoltat in ultimii ani comunitati puternice la Timisoara, unde avem cateva mii de italieni, mai sunt francezi, chinezi, orientali. Trebuie sa le identificam traditiile culinare", a declarat, pentru AGERPRES, istoricul Ioan Hategan, cercetator stiintific in cadrul Filialei Timisoara a Academiei Romane. 

delia barbu timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005711 (s)