News Flash:

Cum trebuie sa te demachiezi corect. Tu stiai metoda asta?

11 Martie 2018
933 Vizualizari | 0 Comentarii
demachiere

Cum sa ne demachiem corect tenul-trucuri de ingrijire pentru noi, femeile, ca sa avem tenul luminos, stralucitor si fara puncte negre daca se poate. Indiferent de ora la care ne culcam seara sau de oboseala pe care o resimtim, este necesar sa inlaturam de pe fata fardul, impuritatile si produsele de secretie care raman pe piele si se descompun. Multe persoane nu respecta acest lucru sub pretextul ca n-ar avea timp, scuza neintemeiata deoarece pentru  curatirea fetei ne sunt necesare doar cateva minute.

De ce trebuie sa ne demachiem fata?
Curatirea prealabila a tenului reprezinta conditia esentiala pentru reusita diverselor tratamente aplicate pe fata cum ar fi: mastile cosmetice, masajele, baile de abur, cremele, produsele de make-up. Demachierea corecta a fetei previne aparitia precoce a ridurilor. In cazul tenului gras, daca demachierea se face incorect si din cand in cand seboreea accentuata va bloca porii si astfel ne indreptam cu pasi mari spre tenul acneic. Pielea perfect curatata poate respira in voie, conditie indispensabila pentru a-i reda prospetimea, vitalitatea si supletea. Citeste aici care sunt cele 10 greseli frecvente ce conduc la aparitia ridurilor.

Cand ne demachiem?
Demachierea se executa in fiecare seara si dimineata, iar in timpul zilei de cate ori se aplica un nou fard. Este foarte important sa nu se faca economie la produsele penru demachiere. Ele se vor aplica pe fata chiar de 2-3 ori, pana ce discheta va ramane perfect curata. Demachiantul este un produs cosmetic ce nu trebuie sa patrunda in piele, ci numai sa antreneze resturile de fard, secretiile pielii, praful, fumul.

Ce demachiant alegem?
Demachiantul il alegem in functie de tipul de ten pe care-l avem. Pentru tenul normal avem de unde alege: lotiune demachianta clasica, lotiunea micelara fara continut gras, geluri de curatare ce formeaza o usoara spuma in contact cu apa, lotiunile bifazice ideale pentru indepartarea urmelor de make-up rezistent la apa sau lotiuni  speciale dermocosmetice pentru zona sensibila a ochilor.

In cazul tenului uscat demachierea se realizeaza cu lotiuni ce au continut ridicat de grasime si nu vom folosi geluri de curatare care ar duce la accentuarea uscaciunii pielii. Citeste aici despre ingrijirea tenului uscat.

Tenul gras se va demachia cu lotiuni micelare care nu au continut gras si geluri de spalare care vor mai diminua putin excesul de seboree si vor curata foarte bine porii. Citeste aici despre ingrijirea corecta a tenului gras si cu tendinta acneica.

Cum se realizeaza demachierea propriu-zisa?
Este bine sa se inceapa cu demachierea buzelor, daca acestea au fost machiate, cu o discheta imbibata cu lapte demachiant prin miscari circulare.
Urmeaza apoi ochii, care daca sunt machiati puternic se demachiaza cu o crema grasa sau cu lotiune bifazica special conceputa sa indeparteze urmele de machiaj waterproof. Discheta cu care ne curatam este bine sa o umezim cu putina apa, indepartand mai intai rimelul de pe gene si apoi cu alte dischete cu demachiant vom sterge prin miscari circulare pleoapele. Deschide aici si afla despre ingrijirea corecta a ochilor.
Pentru o demachiere mai profunda, laptele demachiant se intinde uniform pe fata si gat prin miscari usoare de jos in sus pe obraz si prin miscari de du-te vino pe gat.
Se recomanda sa efectuam un usor masaj pentru a permite incorporarea murdariei in demachiant si sa se astepte cateva minute, dupa care indepartam demachiantul cu o discheta imbibata in lotiune tonica sau infuzie de plante medicinale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006102 (s)