News Flash:

Cum trebuie consumata varza rosie

4 Iulie 2017
1171 Vizualizari | 0 Comentarii
Salata de varza rosie
Varza rosie contine pana la opt ori mai multa vitamina C decat varza alba. In plus, are un continut de vitamina C mai mare decat portocalele, iar pigmentii care-i dau culoarea rosie ii confera un rol foarte important ca medicament.
Varza rosie contine de cateva ori mai multe vitamine decat surata sa verde-alburie, iar punctul forte al acestei legume este constituit de bogatia de pigmenti care ii dau culoarea purpurie-violacee si care au un efect de stimulare a imunitatii, antitumoral si antioxidant extrem de puternic, potrivit evz.ro.

Pentru efectele ei terapeutice este indicat a se consuma in stare cruda, sub forma de salata sau suc, si murata. Studii statistice recente arata ca la populatiile care consuma multa varza murata,  rata anumitor forme de cancer este mult redusa, ceea ce sugereaza faptul ca o parte din vitaminele si antioxidantii din varza se pastreaza intr-un procent semnificativ, in urma murarii.

Fiind de cateva ori mai bogata in vitamina C decat portocalele si multe substante cu efect antioxidant, varza rosie este un adevarat medicament imunostimulator.

varza rosie vitamina c varza alba medicament vitamine
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1393 (s) | 32 queries | Mysql time :0.023835 (s)