News Flash:

Cum se pregateste Timisoara pentru a deveni Capitala Culturala Europeana

27 Decembrie 2015
1053 Vizualizari | 1 Comentarii
timisoara iluminat
Timisoara a mers mai departe in lupta pentru titlul de Capitala Culturala Europeana, alaturi de alte trei orase: Cluj-Napoca, Baia Mare si Bucuresti. Mai avem de trecut inca un hop, abia la sfarsitul anului 2016 urmand sa aflam daca Timisoara va fi sau nu Capitala Culturala Europeana in anul 2021.
Specialistii din Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana ne promit un an spectaculos in 2021. Cultura la orice colt de strada, evenimente in cele mai intunecate locuri din oras, in cartiere, pe Bega, dar si peste granitele tarii.
Conceptul candidaturii a fost gandit sub sloganul „Shine your light – Light up your citi!”, „Lumineaza orasul prin tine”, asa ca anul 2021 „va lumina” Timisoara si viata culturala a orasului.
„Exista cinci programe cadru, un fel de umbrele, in afara de deschiderea din ianuarie si de inchiderea din decembrie. Pe baza conceptului nostru de candidatura, ne bazam pe mai multe elemente care se nasc din lumina, din energie civica”, a declarat, pentru Tion.ro, Simona Neumann, director executiv al Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana.
Practic, pe parcursul intregului an, avem „Lumina interioara: Lumini captivante, Vision – Post-selfie Data Fest, Ana=Logic, Dincolo de ecrane”, „Privire impartasita: Indrazneste sa stralucesti, Sclipiri de primavara, Patrimoniul sub reflectoare, Franturi de amintiri, Invizibil/Vizibil”, „Lumina si intuneric: Spatiul, intalnirea dintre intuneric si lumina, Pur si simplu 1 Mai, Dincolo de ziduri, Clarobscur, Briliant”, „Lumina peste granite: Mega Bega, Baroc reloaded, Cuvinte de lumina, Bulevardul cultural, Stralucirea micilor orase” si „Peisaje de lumina: Introspectii, Orizonturi in miscare, Orasul Soarelui, Sa fie lumina, Priveliste inspirata”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007171 (s)