News Flash:

Trafic infernal prin punctele de la frontiera romano-ungara

20 Decembrie 2015
1178 Vizualizari | 0 Comentarii
vama nadlac
Frontiera romana a fost tranzitata, sambata, de aproximativ 202.200 de persoane, dintre care 136.000 au intrat in tara, cele mai multe - 92.000 - pe la granita cu Ungaria, respectiv de peste cinci ori mai multe decat intr-o zi normala, anunta Politia de Frontiera.
Sambata, intr-un interval de 24 ore, frontiera romana a fost tranzitata de aproximativ 202.200 de persoane, din care 136.000 pe sensul de intrare in tara, cele mai tranzitate fiind punctele de trecere a frontierei din vestul tarii si cele aeroportuare. Intr-o zi normala, la frontiera sunt inregistrate 110.000 treceri persoane, din care 55.000 pe sensul de intrare in Romania si 55.000 la iesirea din tara.
Cele mai aglomerate au fost punctele de trecere de la frontiera comuna romano-ungara, unde au trecut granita, ieri, peste 118.400 persoane, din care 92.000 pe sensul de intrare in tara. Fata de o zi normala, cand intr-un interval de 24 de ore, pe la frontiera romano-ungara intra in Romania aproximativ 18.000 persoane, traficul la frontiera a crescut de peste cinci ori.
De exemplu, in ultimele 24 de ore, prin punctul de trecere Nadlac II (autostrada) au intrat in Romania 25.000 de persoane, fiind verificate peste 1.000 de persoane intr-un interval de o ora.
De asemenea, valori ridicate de trafic s-au inregistrat si prin punctele de trecere aeroportuare, unde au trecut frontiera aproximativ 30.700 persoane.
Sarbatorile de iarna readuc in tara multi dintre cetatenii romani aflati in strainatate, pentru a-si petrece aceste zile impreuna cu familia si rudele, dar si cetateni straini care doresc sa-si petreaca zilele de vacanta in Romania, se arata in comunicatul Politiei de Frontiera.
Pentru evitarea aglomerarilor, Politia de Frontiera Romana recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita, astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui numar mare de calatori, intr-un timp foarte scurt.
Totodata, institutia anunta ca s-au luat masuri de suplimentare a personalului care isi desfasoara activitatea la controlul documentelor si de crestere a numarului arterelor de control din punctele de frontiera, in limita configuratiei acestora. Este folosita la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei si in cele mai aglomerate, in functie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare in tara si echipamentele folosite pentru verificarea documentelor
In prezent, peste 3.300 de politisti de frontiera desfasoara, zilnic, activitati de supraveghere si control la frontiera de stat.
Politia de Frontiera a pus la dispozitia participantilor la traficul transfrontalier numarul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul in care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizarile fiind preluate de catre politistii de frontiera care vor actiona in consecinta, legal, de la caz la caz.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1477 (s) | 22 queries | Mysql time :0.069100 (s)