News Flash:

Cum se manifesta fibromialgia

14 Aprilie 2018
1064 Vizualizari | 0 Comentarii
fibromialgia mare

Fibromialgia este una dintre afectiunile ale carei cauze sunt inca necunoscute. Pana si medicii sunt uluiti de simptomele acestei afectiuni, pentru ca se pot confunda usor cu semnele altor boli.

Boala este cunoscuta mai mult in Statele Unite ale Americii si Canada. In ultimii ani, fibromialgia a atras atentia medicilor romani, dupa ce au participat la mai multe congrese de specialitate in strainatate. Fibromialgia afecteaza intre 2% si 5% din populatie. Cele mai multe cazuri (70%) sunt depistate la femei.

Fibromialgia este o afectiune medicala cronica, caracterizata prin durere si sensibilitate in tot corpul. Simptomele bolii pot intrerupe activitatea zilnica a unei persoane. Din fericire, aceasta boala nu afecteaza permanent muschii, articulatiile si organele interne. 
Cu toate ca nu se cunosc cauzele exacte ale acestei afectiuni, medicii au cateva ipoteze. Fibromialgia este asociata cu celulele nervoase sensibile din maduva spinarii si creier. 

Supa care vindeca fibromialgia

Boala poate aparea din cauza dezechilibrului chimic al creierului, care duce la scaderea tolerantei la durere si la un somn nelinstit. Afectiunea poate fi declansata si de dezechilibrul hormonal al cortizolului si al hormonului cresterii.

Femeile predispuse la boli reumatice au cele mai mari sanse sa sufere de fibromialgie.

Simptomele fibromialgiei 
- oboseala cronica, care nu este rezultata neaparat in urma depunerii activitatilor fizice solicitante;
- tulburarile de somn;
- migrene;
- tulburarile de memorie si de concentrare;
- senzatia de anestezie sau furnicaturi in maini;
- cresterea sensibilitatii pielii la atingere;
- constipatie sau diaree asociata sindromului de intestin iritabil;
- anxietate si depresie;
- sindromul Raynaud.

Simptomele pot persista de la cateva zile pana la cateva luni, insa durerile nu sunt permanente.

Cand se recomanda consultarea medicului 
Se recomanda consultul unui medic daca simptomele se manifesta mai mult de 6 saptamani fara o cauza evidenta. Daca durerile musculare si cele articulare persista, este indicat sa ceri parerea unui doctor.

Pentru a reduce intoleranta la durere, este recomandata activitatea fizica. Medicul poate recomanda cel mai in masura tratamentul impotriva bolii, avand in vedere particularitatile simptomatice la fiecare persoana.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006512 (s)