News Flash:

Care este cel mai sigur test de sarcina

14 Aprilie 2018
1147 Vizualizari | 0 Comentarii
test sarcina

Testele de urina pot fi facute acasa sau la cabinetul unui doctor. Multe femei aleg sa faca testul de sarcina pentru acasa, cam la o saptamana de întarziere a ciclului menstrual. Testele de sarcina pentru acasa sunt intime si comode. 

Aceste produse vin cu instructiuni. Urmati-le cu atentie pentru un rezultat cat mai exact. Dupa testare, puteti confirma rezultatul mergand la doctor, care poate efectua teste de sarcina mai sensibile si mai sigure.

Testele de sange se fac la doctor, dar sunt mai rar folosite decat testele de urina. Acest tip de teste pot detecta o sarcina mai repede decat un cele pentru acasa, chiar la sase-opt zile dupa fecundare. Doar ca obtinerea rezultatelor dureaza mai mult decat la testele pentru acasa.
Testele calitative hCG  pur si simplu verifica daca hCG este prezent. Raspunde cu „da" sau „nu" la întrebarea: „Sunt gravida?". Doctorii cer acest tip de teste pentru a confirma sarcina la zece zile de întarziere a ciclului menstrual. Însa acest tip de teste pot detecta hCG mult mai devreme.

Investigatiile inainte de a ramane insarcinata sunt vitale. Vezi cum influenteaza sarcina un cancer nedepistat

Testele cantitative hCG (beta hCG) masoara exact cantitatea de hCG din sange. Pot descoperi chiar si niveluri foarte mici de hormon. Deoarece aceste teste de sarcina pot masura concentratia de hCG din sange, ar putea fi de ajutor în descoperirea oricaror probleme în timpul sarcinii. De asemenea, ele ar putea fi folosite (în combinatie cu alte teste) pentru excluderea unei sarcini extrauterine (ectopice) sau pentru monitorizarea unei femei dupa un avort, cand nivelul de hCG scade rapid.

Cat de exacte sunt testele de sarcina?
Ar trebui sa stiti ca daca asteptati o saptamana dupa lipsa ciclului puteti avea rezultate de o acuratete mai ridicata. Rezultatele sunt de asemenea mai clare daca faceti testul dimineata, cand urina este mai concentrata.

Testele de urina pentru acasa au o acuratete de 99%. Testele de sange sunt chiar mai sigure de atat.
Acuratetea testelor de sarcina pentru acasa depinde de:
Cat de corect urmariti instructiunile
Cand ovulati în ciclul menstrual si cat de curand s-a produs implantarea
Cat timp a trecut de la fecundare
Sensibilitatea testului facut
Puteti cumpara teste de sarcina pentru acasa fara reteta din farmacii. Preturile difera în functie de producator, dar majoritatea sunt ieftine, între cinci si treizeci de lei.
Testele de sarcina pentru acasa sunt rapide si usor de folosit. Au de asemenea si acuratete foarte mare daca urmati cu exactitate instructiunile. Toate functioneaza în unul din modurile urmatoare:
tineti testul în jetul de urina
Colectati urina într-un pahar în care introduce-ti testul
Colectati urina într-un pahar din care luati cu o pipeta si picurati pe test.
Cu oricare dintre aceste tehnici va trebui sa asteptati cateva minute înainte de a vedea rezultatul. Raspunsul poate fi aparitia unei linii, a unei culori, sau a semnelor „+" sau „-". Unele teste digitale pot afisa chiar si cuvinte. Daca aveti nelamuriri în legatura cu testul sau cu rezultatu, consultati medicul.

Ce înseamna rezultatul testului?
E important sa stiti ce înseamna rezultatele pozitiv sau negativ.
Daca rezultatul este pozitiv, sunteti însarcinata. asta este rezultatul indiferent cat de stearsa este linia, culoarea sau semnul afisate. Daca aveti un rezultat pozitiv ar trebui sa consultati doctorul în legatura cu ce aveti de facut în continuare.

Ce trebuie sa stii despre sarcina si nu iti spune nimeni

În cazuri rare, puteti avea un rezultat fals pozitiv. Asta înseamna ca nu sunteti însarcinata dar testul spune ca sunteti. Puteti avea un rezultat fals pozitiv daca aveti sange sau proteine prezente în urina. si anumite medicamente, cum ar fi sedativele, anticonvulsivele sau somniferele pot de asemenea cauza rezultate fals pozitive.

Daca rezultatul este negativ, probabil nu sunteti însarcinata. Ati putea însa fi gravida daca:
E trecut termenul de valabilitate al testului.
Ati facut testul într-o zi gresita.
Ati facut testul prea devreme.
Aveti urina prea diluata pentru ca ati consumat prea multe lichide înainte de test.
Luati anumite medicamente, cum ar fi diuretice sau antihistaminice.
Daca aveti un rezultat negativ al testului, încercati sa refaceti testul în saptamana care urmeaza pentru a fi sigura. Unele teste de sarcina pentru acasa sugereaza sa faceti asta indiferent de rezultatul testului. Daca aveti doua rezultate diferite, mergeti la  doctor. Un test de sange poate confirma rezultatul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005546 (s)