News Flash:

Cum se curata rosturile dintre placile de faianta si gresie

6 Noiembrie 2017
1361 Vizualizari | 0 Comentarii
gresie

Chitul din rosturile dintre placile de gresie si faianta se innegreste foarte repede si nu este tocmai usor de curatat. Firmele de curatenie au aparate speciale cu aburi, insa daca nu iti permiti aceste servicii, sunt solutii ieftine la care poti apela cu succes. Iata cum cureti rosturile de la gresie si faianta eficient si fara a folosi produse puternice si a inhala chimicale.

Apa oxigenata
Pulverizeaz-o pe rosturi si las-o sa actioneze cel putin 5 minute. Freaca apoi cu o periuta de dinti si vei observa ca murdarie se dizolva si se indeparteaza cu usurinta. Spala apoi intreaga suprafata cu apa si solutie de curatat gresia si faianta.

Otet si bicarbonat de sodiu

Otetul si bicarbonatul de sodiu formeaza un duo imbatabil in lupta cu murdaria de pe chitul de rosturi. Iata cum le folosesti.
Umezeste chiturile cu apa si, cu ajutorul unei periute de dinti, freaca bicarbonat de sodiu pe chit. Sau prepara o pasta din bicarbonat si apa fierbinte, cu care sa freci direct rosturile.

Toarna jumatate de ceasca de otet intr-o sticla cu pulverizator, apoi pulverizeaza lichidul pe chituri. Se formeaza o spuma care curata in profunzime chiturile murdare de rosturi. Lasa solutia sa actioneze pret de 10-15 minute, apoi sterge zona cu o carpa curata si umeda.

Zeama de lamaie
Poti amesteca zeama de lamaie cu sare grunjoasa, pana obtii o pasta. Freaca rosturile cu acest amestec, cu ajutorul unei carpe sau unei periute de dinti. Lasa sa actioneze 10 minute, apoi clateste. Acest amestec e bun si pentru indepartarea ruginii.

O alta metoda consta in pulverizarea zemei de lamaie pe rosturi, dar si pe placile de gresie sau faianta, deoarcece le va curata foarte bine si pe acestea. Dupa 10 minute, timp in care acidul citric dizolva murdaria, poti sterge chiturile cu o carpa umeda.

Cola
Toarna aceasta bautura carbogazoasa pe chit si las-o sa actioneze in jur de 10-15 minute. Daca murdaria persista, freaca usor chitul cu o periuta de dinti, apoi spala zona cu apa calduta.
 


apa oxigenata cola
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006446 (s)