News Flash:

Aparatura medicala noua la Sectia Ortopedie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad

4 Noiembrie 2017
2578 Vizualizari | 0 Comentarii
spital Arad

Consiliul Judeţean Arad a achiziţionat aparatură medicală performantă, în valoare de aproape 120.000 de lei, pentru Secţia de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, a anunţat vineri, preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca. 

"Investiţiile în sistemul sanitar arădean continuă. De la preluarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad de către Consiliul Judeţean, aici s-au realizat investiţii în valoare de 22 de milioane de euro în lucrări de infrastructură şi în aparatură medicală. Totodată, ne dorim să construim în viitor trei spitale noi şi să dezvoltăm Secţia Clinică de Cardiologie din cadrul SCJU Arad şi, de asemenea, să dotăm secţiile din cadrul spitalului cu aparatură performantă, pentru ca arădenii să beneficieze de cele mai bune tratamente", a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Arad. 

Din datele statistice realizate la nivel de spital rezultă că anual, la nivelul blocului operator Ortopedie, sunt realizate aproximativ 1.000 de intervenţii chirurgicale de osteosinteză pentru fracturi de diverse categorii. Din acest motiv, gradul de uzură al motoarelor este unul ridicat, durata de utilizare a acestei categorii de motoare chirurgicale fiind, în medie, de circa 2 ani. 

"Investiţia este foarte importantă pentru Secţia Ortopedie a SCJU, deoarece fără aceste motoare nu ne putem desfăşura activitatea cotidiană în blocul operator al secţiei. În secţie mai avem două motoare chirurgicale mai vechi, pe care le-am folosit până acum, însă acestea sunt în stare avansată de uzură, ţinând cont că anual sunt folosite la aproximativ 1.000 de intervenţii", a precizat dr. Dan Fruja, medic şef Secţie Clinică Ortopedie. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004650 (s)