News Flash:

Cum sa scapi de durerile de articulatii cu ajutorul gelatinei

21 Aprilie 2018
1285 Vizualizari | 0 Comentarii
dureri de articulatii

Gelatina ofera colagen articulatiilor si poate fi utilizata ca remediu pentru a ameliora durerile articulare. Desi da mai mult randament daca este consumata, o poti si aplica topic.
 
Durerile articulare ne afecteaza intr-o anumita masura pe aproape fiecare dintre noi. Desi aceasta problema este mai frecventa in randul atletilor sau a persoanelor care isi suprasolicita corpul, s-a demonstrat ca ea poate surveni si din cauza accidentarilor, a mostenirii genetice si a sedentarismului.
Persoanele care trebuie sa se confrunte cu dureri articulare intampina de obicei dificultati in a-si executa sarcinile zilnice. De fapt, acestea nu se pot misca in voie.
Durerile articulare pot indica o scadere semnificativa a nivelului de colagen. Aceasta proteina alcatuieste baza primara a tesuturilor cartilajelor, ale oaselor si ale tendoanelor.

Vestea buna este ca medicina naturista ne ofera un remediu foarte eficient pentru a stopa uzura articulatiilor si a ameliora durerea experimentata. Este vorba despre gelatina, un ingredient recomandat de numerosi experti in sanatate.
In articolul de azi iti prezentam principalele beneficii ale gelatinei, precum si cateva remedii pe baza de acest ingredient, utile pentru a ameliora durerile articulare.

Ce beneficii pentru articulatii ofera gelatina?
 
Gelatina este un aliment foarte popular si ieftin, pe care il putem achizitiona din magazinele alimentare. Aceasta prezinta multe utilizari culinare, dar este inclusa si in tratamente pentru sanatate si frumusete. Din punct de vedere nutritiv, gelatina este bogata in proteine obtinute in urma procesarii colagenului animal.
Mii de persoane au incorporat gelatina in dieta lor zilnica pentru a ameliora durerile articulare. Acest ingredient contine nutrienti care repara si protejeaza tesuturile conjunctive.
Se estimeaza ca gelatina este compusa in proportie de 90% din proteine obtinute din pielea si sistemul osos al animalelor. Restul componentei sale este reprezentat de saruri minerale (2%) si apa.
Datorita tuturor acestor compusi, gelatina prezinta utilizari terapeutice, fiind utila pentru a ajuta organismul sa sintetizeze colagen. Asadar, consumul regulat de gelatina protejeaza articulatiile si ofera protectie suplimentara unghiilor, parului, dintilor si pielii.
 
Gelatina este indicata pentru a trata tulburarile care afecteaza tesutul conjunctivdin corp, cum ar fi osteoartrita. Nutrientii acestui aliment faciliteaza ameliorarea inflamatiilor si repara cartilajele lezate.
Gelatina contine si aminoacizi esentiali ca arginina si glicina, de care organismul are nevoie pentru a-si mari masa musculara. Fiind lipsita de colesterol si grasimi, aceasta sustine dietele menite sa accelereze metabolismul si sa stimuleze pierderea in greutate.
Un alt beneficiu interesant al gelatinei este continutul sau de substante care imbunatatesc digestia alimentelor grele, ameliorand inflamatiile abdominale si prevenind acumularea gazelor intestinale.

Administrata ca tratament naturist, gelatina ofera tendoanelor si ligamentelor elasticitate si le fortifica, facilitand prevenirea leziunilor. Mai mult, nutrientii gelatinei fortifica sistemul imunitar si previn dezvoltarea mai multor boli.

3 remedii pe baza de gelatina pentru a ameliora durerile articulare
Pentru a-ti ingriji sanatatea articulara, te sfatuim sa consumi 10 g de gelatina in fiecare zi. Poti obtine acest ingredient servind produse de patiserie, smoothie-uri si multe alte preparate delicioase.
Daca vrei sa amplifici efectul terapeutic al gelatinei, te sfatuim sa incerci o serie de remedii care vizeaza in mod expres ameliorarea durerilor articulare.

Remediu cu gelatina si apa rece
 Acest remediu ar trebui administrat in fiecare zi, cu cel putin o jumatate de ora inainte de a servi micul dejun. Poti sa il combini cu suc de portocale proaspat stors, astfel incat sa ii imbunatatesti gustul si sa ii facilitezi absorbtia.
Ingrediente:
½ lingura (5 g) de gelatina nearomata
½ pahar (100 ml) de apa cu gheata
½ pahar (100 ml) de apa calda
Instructiuni:
Toarna gelatina in apa cu gheata si las-o sa stea peste noapte.
Dimineata urmatoare, adauga apa calda si incalzeste la bain-marie.
De indata ce s-a dizolvat complet, ia de pe foc si consuma remediul obtinut.

Citeste si In cateva minute te scapa de durerea de genunchi, oase si articulatii. Reteta asta a facut ocolul Pamantului

Gelatina cu lapte
Gelatina naturala cu lapte reprezinta o alta varianta pentru a consuma acest ingredient in scop medicinal. Acest preparat lubrifiaza cartilajele si ligamentele, oferindu-le protectie si mentinandu-le puternice.
Ingrediente:
2 linguri (20 g) de gelatina nearomata
¾ pahar (150 ml) de lapte rece
Instructiuni:
Dilueaza gelatina in lapte rece si las-o sa stea peste noapte.
Daca vrei sa indulcesti acest remediu, adauga putina miere.
Incalzeste amestecul la bain-marie, fara a-l lasa sa atinga punctul de fierbere.
Ia de pe foc, lasa remediul sa se raceasca, apoi consuma-l.
Acest tratament pentru a combate durerile articulare trebuie administrat pentru cel putin trei saptamani consecutive.

Comprese cu gelatina
Compresele cu gelatina nu aprovizioneaza cartilajele cu multi nutrienti, dar reprezinta o modalitate excelenta de a ameliora durerile articulare si inflamatiile.
Ingrediente:
1 lingura (10 g) de gelatina nearomata
1 l de apa
Un pansament lat
O folie de plastic
Instructiuni:
Inmoaie pansamentul in apa fierbinte, impatureste-l in mai multe sectiuni si adauga gelatina nearomata.
Infasoara articulatiile afectate de durere cu acest pansament si acopera cu folia de plastic.
Lasa remediul sa actioneze 20 de minute. Ca sa ameliorezi durerile articulare, repeta acest tratament in fiecare zi.
Nu uita, nu este indicat sa consumi gelatina in exces deoarece risti sa dezvolti arterioscleroza, probleme gastrice sau tulburari hepatice. Urmeaza indicatiile prezentate in acest articol si vei putea profita de beneficiile incredibile ale gelatinei.

sursa: doza de sanatate


durerile articulare gelatina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1333 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005861 (s)