Ati abuzat de mancaruri în ultima perioada? Excesele pot dauna organismului, de aceea o cura de detoxifiere este de mare ajutor. Si pentru ca ficatul este organul cel mai expus, specialistul dr. Cristina Balanescu, ne spune cum îl putem proteja de excesele alimentare.
Ficatul este principalul organ de metabolizare a alimentelor, el fiind primul care vine în contact cu sangele care transporta toxinele. Acesta este cel ce produce acizi biliari, colesterol, diverse substante fluidifiante ale sangelui.
Totusi principala functie a ficatului este sa purifice organismul, sa-l elibereze de toxine si de deseuri metabolice. Dupa aceasta perioada aglomerata din punct de vedere alimentar, puteti urma o cura de detoxifiere. Iata ce trebuie sa consumati.
Dimineata, suc de legume
Sucurile de legume ofera organismului vitaminele necesare, energizeaza si îl hranesc. Cu un minim efort din partea aparatului digestiv, acestea hranesc si regenereaza întregul organism. Beti un suc din ridiche(150gr.), morcov, pastarnac si patrunjel, cate 200gr.din fiecare
La pranz, supa
Este indicata o supa crema de varza alba. Se prepara dintr-un litru si jumatate de apa, 500g de varza alba, un fir de praz, un morcov, un patrunjel, o telina mica, 1 lingura de ulei. Se paseaza la rece, se servesc cu leustean si patrunjel verde tocat marunt. La fel de usor este si spanacul cu ciuperci si usturoi pisat
Seara consumati salate
Legumele proaspete sunt alimentele potrivite într-o cura de detoxifiere. Alegeti-le pentru masa de seara. Un exemplu de salata este cea de andive cu praz.
Cu ajutorul prazului veti avea o digestie mai buna si veti uita de constipatie, balonari sau bila lenesa. Mai mult, fibrele solubile încetinesc absorbtia zaharului în sange, ceea ce le permite si diabeticilor sa manance din cand în cand o prajitura.
Comentarii (0)