News Flash:

Un antibiotic natural de exceptie

25 Ianuarie 2015
1355 Vizualizari | 0 Comentarii
Folosit in principal pentru a da gust si aroma mancarurilor, banalul catel de usturoi ascunde multe proprietati benefice pentru organism. Nu degeaba a ajuns sa fie considerat de-a lungul anilor drept cel mai eficient dintre antibioticele naturale. El poate vindeca o varietate de probleme de sanatate, incepand de la infectiile bacteriene, virale, fungice (inclusiv Candida) si parazitare si pana la dureri articulare si colesterol marit. Mai mult, studiile au demonstrat ca usturoiul este un antibiotic cu spectru larg mult mai potent decat produsele farmaceutice de larga comercializare.
Marele avantaj al usturoiului in tratarea infectiilor este acela ca poate fi folosit oricat de des si de mult dorim. Nu la fel stau lucrurile si in cazul antibioticelor farmaceutice, care trebuie luate doar pe perioade limitate de timp, din cauza pericolului de a distruge flora bacteriana intestinala si de a dezvolta rezistenta medicamentoasa. Sursa proprietatilor antibiotice ale usturoiului o constituie cei aproximativ 80 de compusi sulfurici aflati in compozitia sa, cu precadere substanta numita alicina.
Capacitatea sulfului organic de a lupta cu infectiile este deja binecunoscuta. Putini stiu insa ca alicina, cel mai puternic dintre acesti compusi, este eliberata de fiecare data cand celulele de usturoi sunt zdrobite, lovite sau deteriorate. Prin urmare, nu te sfii sa folosesti cat mai des usturoiul in alimentatie sub orice forma – pisat, tocat, taiat felii sau chiar intreg. De altfel, este suficient sa mancam zilnic un singur catel de usturoi crud pentru a fi la adapost de infectii.
Desi efectul sau antibiotic dispare in urma procesului de gatire, vestea buna este ca celelalte proprietati benefice ale usturoiului se pastreaza intacte. Iar daca te intrebai cumva care sunt acestea, iti spunem noi: scade colesterolul „rau” (LDL) si creste colesterolul „bun” (HDL), reduce riscul de cancer de stomac si de colon, este un excelent tonic cardiac si stimuleaza apararea naturala a organismului prin consolidarea imunitatii.
Cum il folosim pentru tratarea infectiilor
Iti detaliem mai jos cateva sfaturi si retete naturiste pe baza de usturoi, la care sa apelezi atunci cand ai nevoie:
1. Curata si zdrobeste 4 catei de usturoi, apoi amesteca-i cu 1 lingurita de miere. Acest tratament contra infectiilor se ia cate o lingurita, de 3 ori pe zi. Poate fi folosit si ca sirop de tuse antibiotic sau ca remediu pentru durerile in gat.
2. Zdrobeste 5 catei de usturoi si pune-i intr-un borcan. Inauntru adauga ¼ cana de ulei de masline extravirgin si lasa totul la inmuiat, la temperatura camerei, timp de 3-5 zile. Uleiul de usturoi astfel obtinut se scurge si se utilizeaza in tratarea infectiilor auriculare. Metoda de tratament este urmatoarea: pune cate 2-3 picaturi in urechea infectata, apoi pune inauntru un tampon de vata (nu il indesa prea adanc). Foloseste remediul de 3 ori pe zi, timp de 4 zile. Uleiul se poate pastra la frigider o perioada indelungata, de pana la 6 luni.
3. Inainte de a-l consuma, zdrobeste usturoiul si lasa-l expus la aer cam 10 minute, pentru a activa la maximum proprietatile alicinei, compusul sau principal de lupta impotriva infectiilor.
4. Mesteca usturoi crud (si curatat de coaja!) cat mai des – cam 3-5 catei pe zi. In acest mod, alicina va fi asimilata direct de organism prin intermediul limbii. Daca te deranjeaza gustul, poti in schimb sa tai usturoiul in bucati mai mici, pe care sa le inghiti ca pe niste tablete.
5. Iata o reteta pentru o delicioasa bautura antibacteriana si antivirala: nu ai nevoie decat de sucul proaspat stors de la 4 catei de usturoi, 2 rosii si 1 lamaie. O alta idee este sa pasezi ingredientele in blender pentru a face o supa-crema. La final adauga putina sare de mare si reteta e gata. Te poti delecta cu aceasta bautura (sau supa) de cate ori pe zi poftesti.
6. O alta combinatie eficienta in combaterea infectiilor este cea de usturoi si morcov. Pentru a prepara un sirop cu efect antibiotic, amesteca in blender 3 catei de usturoi si 180 ml de suc de morcovi.
7. Folosit extern sub forma de suc sau pasta, usturoiul crud nu se aplica niciodata direct pe piele, deoarece poate provoca arsuri. El se dilueaza intotdeauna in apa (cam 3 catei la 1 litru) si se utilizeaza ca solutie pentru spalaturi. Preparata in cantitate mare, solutia poate fi folosita ca baie de picioare sau de sezut, pentru a trata infectiile talpilor sau ale zonei pelviene.
8. Infectiile respiratorii pot fi contracarate diluand usturoi pisat in 10 parti de apa, care sa fie utilizat apoi ca picaturi nazale sau pentru gargara.

numita alicina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010344 (s)