News Flash:

Cum sa prepari cele mai bune gogosi de post

5 Aprilie 2016
23600 Vizualizari | 0 Comentarii
gogosi pufoase
Gogosile de post sunt categoric o varianta buna pentru un desert care sa iti indulceasca zilele. Pentru preparare, circa 40 de bucati, aveti nevoie de: 

600 gr faina

250 ml apa calduta

50 ml ulei

150 gr zahar

7 gr drojdie uscata (sau 25 gr proaspata)

esenta vanilie

esenta rom

coaja rasa de lamaie

coaja rasa de portocala

ulei (pentru prajit)

zahar pudra cu aroma de vanilie (pentru pudrat)
Puneti faina impreuna cu drojdia intr-un bol. Adaugati apa calduta in care ati dizolvat zaharul. Puneti coaja de lamaie si portocala si esentele. Incepem sa framantam si adaugam si uleiul putin cate putin. E posibil cantitatea de faina sa varieze. Framantam pana ce aluatul nu se mai lipeste. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru infainata, framantam pana obtinem o bila de aluat si intindem cu sucitorul o foaie nu foarte subtire. Cu un pahar pe care il trecem prin faina ca sa nu se lipeasca vom decupa gogosile.

Le lasam la dospit 20-30 minute.Incingem bine uleiul apoi punem gogosile in uleiul incins. Cand s-au rumenit pe o parte le intoarcem pe partea cealalta. Cat sunt calde le pudram cu zahar pe care l-am aromatizat cu o pastaie de vanilie. Daca nu aveti puteti flosi zahar pudra simplu sau zahar pudra cu aroma de vanilie din comert. Sunt absolut, dar absolut delicioase atat calde cat si reci.

desert
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1348 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006921 (s)