News Flash:

Cum sa nu adormi daca ai de lucru noaptea

1 Mai 2017
1053 Vizualizari | 0 Comentarii
insomnie
De-a lungul carierei ne lovim, cu siguranta, la un moment dat, de provocarea de a lucra noaptea pentru a finaliza sarcinile de serviciu. Pentru unii poate fi placut, insa, pentru majoritatea care este obisnuita sa-si incheie treaba in timpul zilei, poate fi un adevarat chin sa nu adoarma in fata laptopului. In aceasta categorie intra cu gratie si studentii care, de cele mai multe ori, aleg orele tarzii pentru asimilarea cunostintelor.

Ei bine, pentru a scapa de o povara, noi va oferim cateva sfaturi care sa va ajute sa va pastrati energia si atentia chiar si dupa miezul noptii.


Nu acumula oboseala
Pentru a putea lucra noaptea este necesar sa fii odihnita in timpul zilei. Daca, in schimb, ai muncit toata ziua sau te-ai trezit foarte devreme, nu vei reusi sa faci fata prea bine provocarii. Chiar daca stii ca ai mult de lucru, incearca atunci cand ajungi acasa sa dormi cateva ore. Este important ca, din cele 24 de ore alese, sa fie minimum 8 ore dormite. Somnul de dupa amiaza poate fi revigorant pentru un organism care trebuie sa infrunte o noapte alba.

Renunta la mesele copioase
Cand stii ca urmeaza o astfel de noapte, incearca sa nu mananci mult la cina. Mesele copioase obosesc suplimentar organismul si-ti vor induce senzatia de moleseala chiar mai repede decat te-ai fi asteptat, deoarece energia ta se va concentra pe digerarea alimentelor. Consuma o salata fara carne, un iaurt sau un peste la gratar.


Coboara din pat
Daca ai obiceiul sa studiezi sau sa lecturezi in pat, ei bine, in acest caz, trebuie sa te asezi la birou. Daca vei sta in pat, organismul se va relaxa, iar creierul va induce automat senzatia de somn. Asaza-te la birou si nu cauta un scaun foarte confortabil, ci unul cu spatarul cat mai drept.


Atentie la lumina
Daca vei studia sau lucra la lumina unei veioze, rezultatul nu va fi categoric cel dorit. Trebuie sa lasi lumina aprinsa in toata incaperea si ar fi indicat ca aceasta sa fie cat mai puternica. Melatonina, hormonul somnului, se secreta la intuneric, deci nu forta nota. Pe de alta parte, iti poti obosi suplimentar ochii, iar atunci cand simti asta, ar trebui sa te opresti si sa nu-ti fortezi privirea.


Aeriseste incaperea
Pe langa faptul ca ai nevoie de aer proaspat in camera pentru a oxigena creierul si a creste puterea de concentrare, aerisitul incaperii este obligatoriu pentru a o raci. In noptile de studiu se recomanda o temperatura de aproximativ 20 de grade in birou sau in camera de lucru. Caldura nu face altceva decat sa te moleseasca si sa te imbie la somn.


Fa gimnastica
Da, nu suna foarte prietenos ca la miezul noptii sa te apuci de gimnastica, insa este o metoda buna sa te tina treaza. Exerciziile fizice te vor revigora si energiza. Daca stai la curte, iesi afara si fa o scurta plimbare in gradina.

Apeleaza la stimuli externi
Bauturile pe baza de cofeina sunt recomandate in aceasta situatie, insa nu trebuie sa depasesti masura, caci ar putea deveni periculoase pentru sanatate. De asemenea, poti incerca sa rontai seminte, acest obicei tine creierul in priza si pe tine, treaza.


Studiezi noaptea? 
Noaptea este mai dificil sa rezistam in aceeasi pozitie, intr-un scaun, mai mult timp, prin urmare se recomanda ca, o data la cateva zeci de minute, sa ne schimbam postura corpului. Cu cat stai mai confortabil, cu atat vei fi invaluita de starea de somnolenta mai repede. Ridica-te din cand in cand si uita-te pe geam sau plimba-te prin incapere.


Dusul rece
Ultima masura, pe care daca o adopti, iti garanteaza, fara indoiala, o noapte alba este dusul rece. Cand simti ca ai pierdut si ultima picatura de energie, mergi si fa un dus rece si rapid. Vara s-ar putea sa fie o adevarata placere, insa iarna iti va trebui si o doza suplimentara de curaj.


Pentru a te putea concentra mai bine, iata cateva gustari care imbunatatesc functiile creierului!


chin studentii aeriseste incaperea fa gimnastica studiezi noaptea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007823 (s)