News Flash:

Cum sa grabesti coacerea rosiilor, fara chimicale. Metoda 100% naturala

2 Mai 2018
1040 Vizualizari | 0 Comentarii
patlagele

Rosiile pot fi ajutate sa se coaca in mod natural, mai repede, printr-o metoda foarte simpla. Trebuie doar sa stii momentul in care trebuie facuta operatiunea, astfe; incat sa ai si o recolta mai bogata, dar si rosii coapte mai devreme. In termeni populari, metoda se numeste carnitul rosiilor.
Carnitul rosiilor se realizeaza manual si consta in ruperea varfurilor de crestere ale plantelor.

Ce este carnitul rosiilor
Operatiunea ajuta planta de tomate sa-si redirectioneze energia catre florile si fructele ramase, grabind astfel dezvoltarea lor, cresterea rosiilor deja formate si implicit coacerea lor.
Carnitul rosiilor se face la 4 inflorescente pentru ciclul scurt de primavera - vara si la maxim 8 inflorescente pentru ciclul lung vara – toamna.
Daca operatiunea este facuta la timp, ajutati rosiile sa dea rod cu 2-3 saptamani mai devreme.
Sfatul specialistilor este ca operatiunea sa fie facuta doar la cateva plante, pentru a avea rosii timpurii, si nu la toata cultura.

Ce este copilitul rosiilor
Copilitul rosiilor este operatiunea prin care se indeparteaza lastarii crescuti la subsuoara frunzelor de tomate. Acesti lastari se rup cu mana sau se taie cu foarfeca, in momentul in care ating o lungime de maxim 5 cm.
In cazul in care nu se efectueaza copilitul rosiilor, plantele se vor dezvolta sub forma de tufe foarte dese, ceea ce va duce la o intarziere a coacerii rosiilor.

Defolierea rosiilor
Defolierea este procedeul de rupere a frunzelor de la baza plantei. Operatiunea este foarte importanta deoarece asigura o mai buna aerisire a plantelor si o indepartare a posibilelor boli si bacterii cu care pot intra mai usor aceste frunze in contact la atingerea solului sau atingerea buruienilor crescute printre ele.
 


rosiile rosiilor defolierea rosiilor defolierea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007298 (s)