News Flash:

Pompierii anunta ca nu mai sunt focare in Parcul National Domogled-Valea Cernei

2 Mai 2018
894 Vizualizari | 0 Comentarii
foc herculane

Pompierii au anuntat ca, dupa circa 35 de aruncari cu apa efectuate duminica de catre cele doua elicoptere in Parcul National Domogled - Valea Cernei, nu se mai observa focare. 

"In total, au fost efectuate 34 de aruncari cu apa din dispozitivele transportate de elicoptere, in Parcul Domogled - Valea Cernei nu se mai observa focare. Incendiul nu este, insa, declarat lichidat. Fortele se vor retrage in aceasta seara, dar dimineata vor urca din nou pe munte, pentru a se asigura ca focul nu se reaprinde. De asemenea, unul dintre elicoptere mai ramane, iar celalalt a plecat la o alta interventie", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Semenic al judetului Caras-Severin, Magdalena Tocmelea. 

Un turist a anuntat, vineri dupa-amiaza, 27 aprilie, un incendiu in zona orasului Baile Herculane, in Parcul National Domogled - Valea Cernei. Incendiul se manifesta la o plantatie de pin negru de Banat si subarboret si exista pericolul extinderii la o padure de fag. 

Zona in care s-a produs incendiul se afla la o altitudine de 1.100 m, la 25 km distanta fasa de orasul Baile Herculane, din care 15 km drum neamenajat, si este caracterizata de un relief foarte dificil. Este o zona stancoasa, pe o panta abrupta, cu o inclinatie de 40 de grade. AGERPRES


pompierii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007628 (s)