News Flash:

Cum sa gatesti cel mai sanatos piept de pui

1 Martie 2017
1320 Vizualizari | 0 Comentarii
piept de pui
Recomandat in curele de slabire, pieptul de pui este recunoscut pentru continutul redus de grasimi. Fiert in apa cu sare si condimente, pieptul de pui innobileaza salatele si sandvisurile.
Gatit perfect, pieptul de pui trebuie sa fie moale si suculent. Cum obtinem cea mai gustoasa carne?
Ai nevoie de:
1-4 piepti de pui, cu sau fara os, dupa preferinta
1/2 – 1 lingurita sare
Condimente: usturoi zdrobit, frunze de dafin, piper boabe, ghimbir taiat feliute subtiri, ceapa taiata julien, verdeturi sau orice alte condimente sau ierburi aromatice, dupa bunul plac
un pahar de vin – optional, pentru un plus de savoare
Cum sa fierbi PIEPTUL de PUI – etape:

1. Carnea si condimentele se pun in oala
Carnea de pui se spala cu apa rece si se asaza intr-un singur strat intr-o oala adanca si larga. Bucatile de carne se pot suprapune putin, dar trebuie sa ai in vedere ca, puse intr-un singur strat, se vor gati uniform. Puiul se sareaza si se adauga condimentele.
2. Carnea se acopera cu apa
Dupa ce se condimenteaza, carnea se acopera cu apa rece cat sa-i depaseasca nivelul cu aproximativ 3 cm. Daca folosesti si vin, adauga-l inainte, apoi completeaza cu apa.
3. Da apa in clocot
Cratita se asaza pe aragaz, la foc iute. Se lasa pana incepe sa dea in clocot. Din acest moment, vei vedea cum se formeaza spuma. Daca vrei sa folosesti lichidul ramas ca baza pentru supe sau alte mancaruri, inlatura spuma folosind o lingura sau o spumiera. Daca nu, o poti lasa asa.
4. Acopera cratita si gateste carnea la foc mic
Cand apa incepe sa dea in clocot, se reduce flacara, apoi se acopera cratita si se gateste.
Dupa 8 minute de fiert molcom, carnea se incearca: este gata daca este opaca in centru. Daca folosesti un termometru pentru carne, acesta trebuie sa indice in partea cea mai groasa 74 de grade Celsius. In mod normal, carnea de pui se gateste perfect in 10-14 minute, in functie de grosimea ei si de prezenta oaselor.
5. Scoate carnea din apa

Cand s-a fiert, carnea se scoate din apa si se asaza pe un tocator.

6. Serveste carnea
Pieptul de pui poate fi servit cald, la temperatura camerei sau rece, dupa preferinta. Daca a fost gatita cu tot cu os, cand se raceste suficient de mult cat sa poata fi manevrata, carnea se dezoseaza. Oasele se intorc in cratita si se fierb pana se reduce lichidul. Zeama ramasa se foloseste apoi ca baza pentru supe sau orez.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006071 (s)