News Flash:

Cum sa consumi untul pentru a fi un adevarat medicament

9 Septembrie 2017
1043 Vizualizari | 0 Comentarii
unt clarifiat mare2
În India untul topit este numit ghhi si este folosit în scopuri terapeutice. Beneficiile acestui produs sunt atat de mari, încat uneori i se spune "aur lichid"!

Beneficiile untului ghhi (i se mai zice "ghee" sau "unt clarifiat")


Fortifica sistemul imunitar
Untul clarifiat este foarte caloric si satios. Daca vei consuma putin unt clarifiat în fiecare dimineata, vei ramane energic pe parcursul întregii zile. În plus, acest produs contine vitaminele A, D si E.


Ajuta la slabit
Untul clarifiat contine grasimi, dar acestea sunt mult mai putin saturate decat grasimile obisnuite. Untul ghhi va accelera metabolismul tau, ceea ce înseamna ca în termen mediu vei începe slabi!

Util pentru piele
Untul ghhi este deja de multi ani folosit în cosmetologie. El are proprietatea de a întineri pielea si a elimina din ea murdaria si toxinele. Dupa o masca cu unt clarifiat pielea devine moale si matasoasa.


Bun la gatit
Mancarea gatita pe unt clarifiat are un gust deosebit de fin. În plus, la încalzire acest unt nu îsi pierde proprietatile. Poti praji în ghhi atat carne cat si legume.


Vindeca inflamatiile
Untul clarifiat calmeaza iritatiile si trateaza inflamatiile. Cu ajutorul unui amestec din ghhi si miere vei putea elimina durerile de gat. De asemenea, ghhi poate fi folosit si în caza de migrene. Pentru asta untul clarifiat este amestecat cu condimente (sofran ori cardamon) si este tinut în gura cateva minute. 
Pe timp rece atunci cand cavitatea nazala se usuca, se recomanda sa aplicam în interiorul nasului unt clarifiat. Untul va elimina iritatiile si va proteja mucoasa nazala de infectii si virusi


Speram ca te-am convins ca untul clarifiat sau ghhi (ghee) este un produs foarte util pentru sanatate, frumusete si la bucatarie. De aceea, nu ezita sa-l folosesti în toate modurile descrise mai sus.


untul topit ghhi aur lichid vindeca inflamatiile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004892 (s)