News Flash:

Cum manipuleaza televiziunile numarul protestatarilor din Piata Victoriei. Proteste in oglinda: OUG 13 vs. miting PSD

13 Iunie 2018
1188 Vizualizari | 0 Comentarii
proteste

In iarna anului trecut, la protestele fata de OUG 13, televiziunile pro-PSD incercau sa demonstreze ca in Piata Victoriei nu au cum sa incapa 300.000 de oameni. Sambata, la mitingul PSD, aceleasi televiziuni numarau peste 400.000 de manifestanti, desi imaginile arata ca Piata Victoriei a fost la fel de plina si atunci, si acum.

E valabila si reciproca: cei care umflau protestele din 2017, au diminuat acum mitingul PSD. Puse fata in fata, mitingul PSD si protestul #rezist din iarna anului 2017 demonstreaza cat de mult manipuleaza televiziunile. Desi imaginile arata ca in Piata Victoriei a fost aproximativ acelasi numar de oameni, stirile prezentate la TV arata doua realitati paralele.
Spre exemplu, in februarie 2017, cand bucurestenii au iesit in fata Guvernului pentru a protesta fata de celebra Ordonanta 13, televiziunile anti-PSD, Realitatea si Digi 24, au titrat ca in Piata Victoriei s-au strans peste 300.000 de oameni.

De cealalta parte, televiziunile pro-Putere, Antena 3 si RTV, incercau sa demonstreze ca in fata Guvernului nu au cum sa incapa mai mult de 100.000 de oameni.
Un episod comic a avut loc in 6 februarie 2017, la Antena 3. Dana Grecu, Bogdan Chiriac si Razvan Dumitrescu au vrut sa le arate telespectatorilor ca este imposibil ca 300.000 de oameni sa fie prezenti simultan in Piata Victoriei. Prezentatorii au desenat atunci un patrat in platoul emisiunii in care au intrat Bogdan Chiriac, Dana Grecu si Razvan Dumitrescu, incercand sa demonstreze ca nu au loc mai mult de doi oameni pe metrul patrat
Un an si jumatate mai tarziu, Antena 3 a numarat altfel, desi imaginile arata ca la mitingul PSD si la protestul #Rezist din 2017 a fost un numar aproximativ egal de oameni. Andreea Sava a prezentat, sambata, in emisiunea „Descoperiti” o estimare in legatura cu participarea la mitingul PSD. 430.000 de oameni din toata tara au fost prezenti in Piata Victoriei, a spus jurnalista Antenei 3.

De partea cealalta, televiziuni ca Realitatea TV si Digi 24 au vazut acum doar 100.000 de oameni la mitingul PSD, desi, in februarie 2017, numarau de trei ori mai mult, in conditiile in care Piata Victoriei a fost la fel de plina.

Dragnea: „Cam 600.000“
Liderul PSD, Liviu Dragnea, care in iarna anului trecut acuza unele televiziuni ca umfla numarul protestatarilor, a vazut de aceasta data o multime imensa: 600.000 de oameni. „Este mult mai mult decat ne-am asteptat noi, cam da, 600.000. Mergem pana la capat, o sa vedeti”, a spus Dragnea, la intrebarile ziaristilor, inainte de a pleca din Piata Victoriei.

Potrivit unor estimari credibile, PSD a reusit sa adune in Piata Victoriei putin peste 130.000 de oameni, deci tot atati bucuresteni au protestat si fata de OUG 13. Mircea Badea 3 a transmis din mijlocul multimii adunate in Piata Victoriei pentru a-si arata sustinerea fata de partidul aflat la guvernare. Realizatorul TV a fost de-a dreptul extaziat si s-a declarat convins ca mitingul PSD a distrus miscarea #rezist si a pus capat unei „ere a stalinismului“. „Traiesc o Nirvana vazandu-i pe astia (sustinatorii #rezist) cum se tavalesc in chinuri“, a declarat Badea.

Sursa: adevarul.ro

Galerie Foto

1
psd razvan dumitrescu liviu dragnea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005504 (s)