News Flash:

Cum iti distrugi smaltul dintilor, fara sa iti dai seama?

20 Mai 2017
1249 Vizualizari | 0 Comentarii
smaltul dintilor 1
Smaltul dintilor este destul de rezistent si asta din cauza mineralelor, dar el poate fi traumatizat. Specialistii afirma ca acizii proveniti de la bacteriile din placa depusa pe dinti duc la scaderea pH-ului dintelui si la demineralizarea smaltului. O demineralizare se produce de regula atunci cand mancam sau bem ceva acid. Smaltul se poate sparge sau crapa, dar spre deosebire de oase, smaltul se reface.
Atunci cand smaltul este atacat, partea de sub, dentina, devine vulnerabila. Astfel dintele este mult mai predispus la carii, devine sensibil la rece, cald sau dulce.
Afectiuni digestive
Bulimia, care provoaca voma sau refluxuri acide pot deteriora smaltul dintilor. Acidul din stomac ajuns in gura degradeaza smaltul dentar. 
Xerostomia
Sau in termeni populari gura uscata, si se datoreaza faptului ca atunci cand nivelul salivei din gura scade si uneori chiar drastic. Aceasta nu se poate spune ca este o problema de sanatate, dar poate fi un pas spre declansarea unor afectiuni. in aceasta situatie, acizii raman la nivelul gurii pe termen mai lung, afectand in special smaltul. In mod firesc, saliva neutralizeaza acizii care determina eroziunea dentara. 
Obiceiuri nepermise
Nu te ajuta de dinti niciodata pentru a deschide o sticla, pachet sau alte recipiente. Astfel te vei putea alege cu smaltul crapat sau spart al dintilor. Roaderea unghiilor sau spargerea semintelor pot avea aceleasi efecte devastatoare pentru dinti. 
Bruxismul
Sunt persoane care in timpul somnului lovesc sau isi freca dintii. Acest lucru se numeste bruxism nocturn. Bruxismul este cauza stresului si anxietatii. Bruximul se datoreaza stresului, fiind cauza principala. 

smaltul dintilor rezistent traumatizat afectiuni digestive bruxismul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004874 (s)