News Flash:

Cum combini inteligent carnea de porc

2 Ianuarie 2017
1129 Vizualizari | 0 Comentarii
carne de porc gatita
Carnea de porc ramane un produs extrem de greu digerabil, cu continut ridicat de grasimihipercalorica, mai ales daca si modul de preparare este unul care sa potenteze si mai mult aceste caracteristici.



In aceasta categorie intra, evident, prajitul in ulei sau untura a carnii de porc, carnea tocata si amestecata cu ceapa si orez si prajita, asa cum se intampla in cazul unor produse precum chiftele, carnati, caltabos etc.



Exista si moduri mai sanatoase de a prepara carnea de porc - rotisarea, protapul, gratarul sau pregatirea la cuptor pot fi solutiile optime pentru prepararea carnii de porc, in special, si a carnii in general.



Combinatii de evitat



Totusi pentru ca preparatele sa fie cat mai sanatoase, este bine sa avem grija si la modul de combinare a carnii de porc cu celelalte tipuri de alimente. Este indicat sa evitam garniturile consistente din fasole, mazare, orez sau cartofi prajiti, sosurile cu multa maioneza sau ulei si sa ne orientam catre crucifere - conopida, brocoli, varza sau ciuperci, salate de cruditati sau, in lipsa lor, din legume murate, marinate, explica pentru ziare.com nutritionistul Ionut Stefan.



Intre mesele bogate in preparate pe baza de carne de porc nu uitati sa folositi si fructele proaspete in aceasta perioada de Sarbatori. Ananansul, citricele, kiwi sau fructele traditionale - mere, pere, gutui - sunt rehidratante si pline de vitamine si antioxidanti, substante foarte utile atunci cand consumam cantitati crescute de proteine si grasimi, cum de altfel se intampla in aceasta perioada.



Ceea ce trebuie retinut este ca produsele traditionale din carne de porc, precum si carnea de porc in general, trebuie utilizate ocazional si in niciun caz nu trebuie sa constituie preparate care sa se regaseasca zilnic in alimentatia unei persoane care isi propune un mod de viata sanatos.

grasimi hipercalorica preparare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005015 (s)