News Flash:

ANI: Un ales local trebuie sa demisioneze inainte sa fie numit in Guvern

10 Februarie 2014
1066 Vizualizari | 0 Comentarii
Klaus Iohannis
Agentia Nationala de Integritate a transmis Secretariatului General al Guvernului, la solicitarea acestuia ca potrivit legii, o persoana cu o functie de ales local trebuie sa demisioneze din functie înainte sa fie numita într-un post de membru al Guvernului, au transmis reprezentantii Executivului.
Solicitarea SGG a fost transmisa luni, iar raspunsul a fost formulat tot în cursul acestei luni, au precizat oficialii Guvernului.
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost desemnat vineri, de PNL, pentru functiile de vicepremier si ministru de Interne.
Premierul Victor Ponta a declarat anterior agentiei MEDIAFAX ca îl propune, luni, pe Klaus Iohannis la conducerea Ministerului de Interne, deoarece la aceasta institutie este nevoie de o situatie clara, de stabilitate, si ca problema functiei de vicepremier va fi discutata rapid în USL
Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat, luni, ca îsi reafirma determinarea pentru a deveni vicepremier, mentionând ca va face toti pasii ceruti de lege pentru acest lucru si precizând: "Acest lucru este treaba mea si nu am neaparat nevoie de sfaturi decât daca le cer".
"Vreau sa clarific ca acest lucru e treaba mea si nu am neparat nevoie de sfaturi decât daca le cer eu. Pe de alta parte, e clar ca noi, PNL, nu vom merge niciunde sa cerem o lege pentru un om si nici eu nu am de gând sa intru într-o situatie discutabila. Reafirm determinarea mea de a deveni vicepremier si ministru de Interne si voi face toti pasii ceruti de lege pentru a fi si în legalitate si a clarifica orice discutie care s-ar pune înainte de a deveni vicepremier si ministru", a spus primarul orasului Sibiu.
El a spus ca va face orice pas este nevoie pentru fi în legalitate.
"Voi face orice pas este nevoie pentru fi în legalitate, dar acest pas îmi apartine, îl voi face atunci când trebuie si atunci îl voi anunta", a spus Iohannis. MEDIADAX.RO
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1038 (s) | 33 queries | Mysql time :0.038774 (s)