News Flash:

Delicios! Tort de Craciun cu pere si nuci

25 Decembrie 2017
938 Vizualizari | 0 Comentarii
tort craciun

Daca inca va mai ganditi ce fel de dulciuri sa faceti de Craciun, va propunem ceva simplu si delicios: un tort cu pere si nuci.

 

Incingeti cuptorul la 180° Celsius

 

Intr-un castron, amestecati 125 g zahar cu 125 g unt.

 

Adaugati ouale, 100 g de faina si nucile. Curatati si taiati perele cubulete. Adaugati-le.

 

Se toarna amestecul intr-o tava rotunda pentru tort si se da la cuptor timp de 30 minute. Lasati sa se raceasca.

 

Bateti galbenusurile cu zaharul ramas. Adaugati faina ramasa si laptele preincalzit.

 

Amestecati pe foc timp de 6 minute. Luati vasul de pe foc si adaugati untul ramas si siropul de artar, ametecand bine. Se lasa sa se raceasca.

 

Se taie tortul in jumatate si se intinde o treime din crema.

Acoperiti cu crema ramasa si puneti-l in frigider timp de cel putin trei ore.

 

Decorati cu ciocolata de Craciun.

 

Ingrediente: 300 g de nuci pisate marunt, 225 g de zahar, 175 g unt, 150 g faina, 2 pere, 6 oua intregi si 5 galbenusuri, 50 ml de lapte, 6 ml sirop de artar, ciocolata pentru ornat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca inca va mai ganditi ce fel de dulciuri sa faceti de Craciun, va propunem ceva simplu si delicios: un tort cu pere si nuci.

 

Incingeti cuptorul la 180° Celsius

 

Intr-un castron, amestecati 125 g zahar cu 125 g unt.

 

Adaugati ouale, 100 g de faina si nucile. Curatati si taiati perele cubulete. Adaugati-le.

 

Se toarna amestecul intr-o tava rotunda pentru tort si se da la cuptor timp de 30 minute. Lasati sa se raceasca.

 

Bateti galbenusurile cu zaharul ramas. Adaugati faina ramasa si laptele preincalzit.

 

Amestecati pe foc timp de 6 minute. Luati vasul de pe foc si adaugati untul ramas si siropul de artar, ametecand bine. Se lasa sa se raceasca.

 

Se taie tortul in jumatate si se intinde o treime din crema.

Acoperiti cu crema ramasa si puneti-l in frigider timp de cel putin trei ore.

 

Decorati cu ciocolata de Craciun.

 

Ingrediente: 300 g de nuci pisate marunt, 225 g de zahar, 175 g unt, 150 g faina, 2 pere, 6 oua intregi si 5 galbenusuri, 50 ml de lapte, 6 ml sirop de artar, ciocolata pentru ornat.

Daca inca va mai ganditi ce fel de dulciuri sa faceti de Craciun, va propunem ceva simplu si delicios: un tort cu pere si nuci.

 

Incingeti cuptorul la 180° Celsius

 

Intr-un castron, amestecati 125 g zahar cu 125 g unt.

 

Adaugati ouale, 100 g de faina si nucile. Curatati si taiati perele cubulete. Adaugati-le.

 

Se toarna amestecul intr-o tava rotunda pentru tort si se da la cuptor timp de 30 minute. Lasati sa se raceasca.

 

Bateti galbenusurile cu zaharul ramas. Adaugati faina ramasa si laptele preincalzit.

 

Amestecati pe foc timp de 6 minute. Luati vasul de pe foc si adaugati untul ramas si siropul de artar, ametecand bine. Se lasa sa se raceasca.

 

Se taie tortul in jumatate si se intinde o treime din crema.

Acoperiti cu crema ramasa si puneti-l in frigider timp de cel putin trei ore.

 

Decorati cu ciocolata de Craciun.

 

Ingrediente: 300 g de nuci pisate marunt, 225 g de zahar, 175 g unt, 150 g faina, 2 pere, 6 oua intregi si 5 galbenusuri, 50 ml de lapte, 6 ml sirop de artar, ciocolata pentru ornat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006305 (s)