News Flash:

Cum a fost sarbatorita Ziua Nationala a Romaniei la Timisoara

2 Decembrie 2015
1553 Vizualizari | 0 Comentarii
ziua nationala la timis
Ziua Nationala a Romaniei desfasurata in Parcul Central din Timisaora a facut deliciul copiilor prezenti la manifestari. Copiii si ceilalti spectatori au vazut cum politistii au prins un hot, cum trupele speciale au capturat un fugar ori cum cainii speciali antrenati au depistat in bagaje substante interzise ori alte obiecte. In plus, au avut ocazia sa si puna mana pe armament, la standurile special amenajate in perimetrul parcului. Programul de 1 Decembrie a inceput la ora 10, la Timisoara, cu un ceremonial militar – religios, cu depuneri de coroane, jerbe si buchete de flori, urmat de un exercitiu demonstrativ de manuire a armamentului, pe muzica de fanfara, pus la cale de militarii din Batalionul 32 Infanterie „Mircea”.
Reprezentantii Centrului de Cultura si Arta al judetului au avut si un moment artistic la Monumentul Ostasului Roman, fanfara a fost si ea prezenta in forma, iar fortele implicate au facut mai multe exercitii demonstrative. Militarii au manuit armele cu mare precizie, chia rpe platoul din fata Monumentului Ostasului Necunoscut. Tot in parcul central are loc o expozitie (pana la ora 13) de tehnica usoara, echipament specific si armament portativ, mini poligon de cercetare “trai in conditii de izolare”, la care participa politisti, jandarmi, pompieri si reprezentantii Penitenciarului „Timisoara”. Autoritatile judetene au decis sa nu mai organizeze parada militara, spunand ca vor sa respecte amintirea victimelor din Clubul Colectiv din Bucuresti, scrie ziuadevest.ro
”Trebuie sa gasim solutii impreuna pentru a putea sa ne ajutam, pentru a putea sa sprijinim tot ceea ce inseamna unitatea poporului roman si, bineinteles, prosperitatea lui. Cred ca este necesar ca fiecare dintre noi sa ne gandim la ceea ce au facut inaintasii nostri pentru aceasta unitate si trebuie sa o pastram vie. La multi ani Romania! La multi ani romani!”, s spus presedintele Consiliului Judetean Timis  Titu Bojin. 
”La multi ani! E ziua in care, la fel ca si in alte zile, putem sa ne mandrim ca suntem romani, dar de data aceasta avem ocazia sa o facem impreuna, sa fim uniti si solidari unii fata de ceilalti, sa sarbatorim valorile romanesti si sa ne bucuram de ele”, a spus prefectul de Timis Eugen Dogariu.
”La multi ani timisoreni! La multi ani romani! La multi ani Romania! Astazi este o zi de sarbatoare, o zi in care fluturam cu mandrie tricolorul. Este insa si o zi de reflexie pentru ceea ce va urma pentru aceasta tara. Cred ca mai mult ca oricand, de 1 Decembrie, ne punem intrebarile fundamentale, despre cum va arata aceasta tara in viitor, ce casa pregatim pentru copiii nostri. Cred ca putem sa raspundem uniti la astfel de intrebari printr-un destin grozav in anii care vor urma, atat timp cat suntem dispusi sa luptam pentru tara noastra”, a spus viceprimarul Timisoarei Dan Diaconu.

titu bojin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005088 (s)