News Flash:

Cu ce boli te poti confrunta daca nu faci sex

15 Ianuarie 2016
5465 Vizualizari | 0 Comentarii
pozitia 690
Intervalul optim la care ar trebui inceputa viata sexuala este intre 18 si 22 de ani, si la fete, si la baieti, cand ambii sunt maturizati fizic, dar si pishic, incat sa poata percepe corect actul sexual, sustin medicii.

Cei care isi incep viata sexuala mai devreme se pot alege mai repede cu diferiteboli cu transmitere sexuala si in plus, percep actul ca pe o joaca, fiind mai expusi traumelor psihice. Dar si cei care amana foarte mult timp momentul, fie din principiu, fie din intamplare, sunt afectati fizic, dar si mental.

O viata sexuala regulata regleaza activitatea hormonala si mentine sanatatea aparatului reproducator. Femeile care isi pierd virginitatea mai tarziu, in general, dupa 22-24 de ani, se confrunta disfunctii ovariene, cum sunt chisturile si alte formatiuni, dar si cu probleme dermatologice severe, precum acneea rezistenta la tratament.

“Activitatea sexuala stimuleaza secretia de prostoglandina, care asigura functionarea normala a intregului lant hormonal hipotalamus-hipofiza-ovar. Sub actiunea hormonilor hipofizari, ovarele secreta hormoni sexuali: estrogen si progesteron, care trec in sange si actioneaza asupra organelor genitale. In lipsa unei activitati sexuale, acest lant se intrerupe si pot aparea dereglari hormonale. Cele mai frecvente sunt chisturile ovariene si acneea.

In cazul barbatilor, lantul hormonal este mai putin afectat, daca luam in calcul si stimularea mecanica”, explica dr. Ciprian Pop, medic ginecolog-obstetrician. Pentru ca sunt obisnuiti cu un anumit “stil” si ritm, atunci cand intretin relatii sexuale normale, se pot confrunta insa cu tulburari de ejaculare.

Persoanele care isi amana viata sexuala au, in general, probleme de relationare, iar sansele sa intalneasca parteneri compatibili scad in timp.

“Exista patru categorii de virgini intarziati: tinerii cu o concentratie scazuta de hormoni sexuali, persoanele care au probleme psihice specifice adolescentei, cei care sufera de anxietate sau fobie sociala si cei care au primit o educatie rigida, in special fetele. Lor le este frica se abandoneze si ajung sa sufere de frigiditate”, atrage atentia dr.Roxana Mischianu, medic psihiatru si sexolog.

Endocrinologul Dan Peretianu considera ca, de fapt, tulburarile endocrine atrag virginitatea tarzie si nu invers. “Un pacient care are tulburari endocrine, de exemplu hipogonadism sau dezvoltarea lui este intarziata, poate ca nu este atractiv sexual indeajuns. De aceea, isi pierde virginitatea tarziu”. (sursa: doctorulzilei.ro)


 


viata sexuala actul sexual
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005817 (s)