News Flash:

Putin a plasat avioanele de lupta rusesti sub alerta ridicata

27 Februarie 2014
998 Vizualizari | 0 Comentarii
Echipajele avioanelor de luptă din Districtul Militar de Vest au fost plasate în stare de alertă ridicată în cadrul unor exerciţii-surpriză ordonate miercuri de către Vladimir Putin, comandantul suprem al forţelor armate, a anunţat Ministerul rus al Apărării, relatează agenţia Interfax online. "Avionale noastre de luptă patrulează în mod constant în spaţiul aerian de la frontiera districtelor" militare, a anunţat ministerul într-un comunicat la care Intefax a avut acces joi.

"Imediat ce au fost plasate în stare de alertă ridicată, unităţile de avioane din Districtul Militar de Vest s-au mobilizat în zonele operative în care sunt alocate", se mai arată în comunicat.

În prezent, "bombardierele de la nivelul districtului participă la misiuni de antrenament, ţintind un adversar imaginar aflat în raza de acţiune a aviaţiei", a precizat ministerul.

Exerciţii militare-surpriză vizează să evalueze pregătirea de luptă a militarilor din districtele militare Central şi Vestic. În plus, trupe aeroportate s-au alăturat manevrelor miercuri, din ordinul lui Putin.

Până la 150.000 de militari, 90 de avioane, peste 120 de elicoptere, până la 880 de tancuri, peste 1.200 de unităţi de tehnică militară şi până la 80 de nave urmează să participe la aceste exerciţii, potrivit agenţiei.

Vecini occidentali ai Rusiei şi-au exprimat deja îngrijorarea cu privire la aceste manevre.

Adjunctul ministrului lituanian al Apărării Marijus Velicka a declarat că este "îngrijorat" de această evaluare a pregătirii de luptă anunţată de către forţele armate ruse. "Rusia este un stat suveran şi poate organiza asemenea exerciţii-surpriză oricând vrea, dar sunt îngrijorat că toate acestea au loc nu departe de frontiera cu Lituania", a declarat Velicka miercuri seara la Bruxelles.

Acţiunile curente ale Rusiei nu sunt întâmplătoare, a subliniat oficialul lituanian, evocând situaţia instabilă din Ucraina.

"Având în vedere că situaţia din Ucraina nu este stabilă în prezent, asemenea exerciţii reprezintă o cauză justificată de îngrijorare, (iar) probabilitatea ca asemenea evenimente să fie doar o coincidenţă este destul de mică", a declarat adjunctul ministrului lituanian al Apărării. "Aceste evenimente au fost probabil declanşate de anumite evoluţii", a adăugat Marijus Velicka. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 33 queries | Mysql time :0.015349 (s)