News Flash:

ALERTA! Cod PORTOCALIU de INUNDATII

7 August 2017
1173 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatie2 1
Dupa temperaturile de peste 40 de grade care au fost inregistrate in majoritatea zonelor tarii, hidrologii spun ca Romania va fi maturata de ploi si furtuni puternice. Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atentionare Cod portocaliu de inundatii, valabila in urmatoarele ore, in bazine hidrografice de pe raza judetelor Valcea si Gorj.


"Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se vor produce in continuare scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE INUNDATIE pe raurile din bazinele hidrografice: Gilort – bazin superior amonte S.H. Novaci, Oltet – bazin superior amonte S.H. Otetelis, Cerna – bazin superior, Latorita si afluentii mici din bazinul mijlociu al raului Lotru, Luncavat – bazin superior, judetele Gorj si Valcea.", se arata in avertismentul hidrologilor.
In vigoare pana la ora 18 exista si un COD GALBEN de inundatii in bazine hidrografice de pe raza judetelor Valcea, Gorj si Arges.


"Ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE pe raurile din bazinele hidrografice: Gilort – bazin superior, Lotru, Oltet – bazin superior, bazinele superioare ale afluentilor Oltului aferenti sectorului aval confluenta Lotru – amonte Ac. Dragasani, judetele Valcea, Gorj si Arges.


Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare In bazinul hidrografic Latorita.", adauga hidrologii.


Atentionarile emise de INHGA a fost transmise catre: Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala Apele Romane, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administratiile Bazinale de Apa: Prut-Barlad, respectiv Sistemele de Gospodarire a Apelor: Gorj, Valcea si Arges.

hidrologii romania institutul national hidrologie gospodarire inhga
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004793 (s)