News Flash:

Cristoiu: Dupa 9 ani, ICCJ i-a dat dreptate lui Decebal Remes. Dar si mie

21 Noiembrie 2016
1046 Vizualizari | 0 Comentarii
cristoiu
Jurnalistul Ion Cristoiu vorbeste in “Gandul de duminica”, de pe blogul personal, despre raspunsul pozitiv pe care l-a primit Decebal Remes din partea ICCJ, facand o paralela cu o situatie asemanatoare in care a fost si el implicat.

Jurnalistul a amintit de un articol anterior pe care l-a postat pe blogul sau pe 9 noiembrie, in care vorbea despre Mircia Gutau.

„Dupa 10 ani, CEDO i-a dat dreptate lui Mircia Gutau, dar si mie, care am denuntat abuzul comis impotriva primarului de Ramnicu Vilcea, fireste asumindu-mi riscul de a fi  injurat ca si acum drept aparator al coruptilor.

Pe 8 noiembrie 2016, ICCJ a condamnat DNA, TVR si pe Rodica Culcer la plata unei despagubiri civile de 15.000 de lei pentru difuzarea la TVR in seara de 10 octombrie 2007 a dubiosului montaj video si audio intitulat Flagrant menit a convinge opinia publica de la noi ca ministrul Decebal Remes e un corupt.

Pe drept cuvint, ICCJ, Sectia Civila, a considerat ca difuzarea acestui material, asumata public de catre Rodica Culcer, sefa Stirilor la TVR, i-a adus lui Decebal Remes grave prejudicii morale.

Ca si in cazul lui Mircia Gutau, la vremea respectiva am sarit in ajutorul lui Decebal Remes, desi fusese o vreme cind il atacasem dur pentru activitatea de ministru.

Una era insa activitatea sa de ministru si alta, incalificabila porcarie care se facea prin difuzarea netam-nesam la TVR, in prime time, a unei casete compromitatoare despre ministrul Decebal Remes,  o actiune care se constituia in mai mult decit un derapaj de la normele elementare ale profesiei de jurnalist. Era o actiune mafiota a postului public, facuta la ordin. Asta deoarece, asa cum excelent arata Bogdan Tiberiu Iacob intr-un amplu material de pe InPolitics.ro, difuzarea materialului a avut drept scop fortarea lui Decebal Remes sa demisioneze din functia de ministru al Agriculturii.

Si intr-adevar, a doua zi, 11 octombrie 2007, Decebal Remes a demisionat. Inainte de a reproduce textul meu din 11 octombrie  2007, trebuie sa mentionez ca pe 10 octombrie 2007, prin difuzarea casetei de la DNA, devenea o practica sinistra folosirea asa ziselor scurgeri in presa de la DNA pentru a compromite grav imaginea unui adversar politic”, a scris Cristoiu.

Cristoiu a vorbit si despre doua motive pentru care este decis sa continue dezvaluirile despre abuzurile binomului SRI-DNA.

„1.Prin insusi statutul sau, jurnalistul trebuie sa fie de partea cetateanului in conflictul acestuia cu Statul intruchipat de institutiile de forta.

2.Sunt convins ca Lupta impotriva coruptiei nu e nimic altceva decit o rafuiala politico-mafiota in care catusele tin locul gloantelor din Sicilia Cosei Nostra.

Fireste, asa cum am mai scris, coruptia e un fenomen real in Romania postdecembrista si lupta impotriva ei se inscrie printre prioritatile dictate de interesul national. Numai ca, in ultimii ani, din motive despre care am mai scris, lupta impotriva coruptiei a fost confiscata de un Sistem corupt care a deturnat-o in folos propriu”, a mai spus Cristoiu. 

jurnalistul mircia gutau cedo abuzul iccj dna rodica culcer
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009112 (s)