News Flash:

Cristina Neagu isi baga suporterii in corzi, dupa infrangerea cu Muntenegru: Merit mai mult respect

16 Noiembrie 2022
274 Vizualizari | 0 Comentarii
Cristina Neagu

Infrangerea echipei nationale a Romaniei in fata Muntenegrului, in grupele principale la Campionatul European de handbal feminin, a generat controverse din partea suporterilor si chiar a jucatoarelor, la adresa arbitrajului. Cristina Neagu si-a exprimat indignarea pe retelele de socializare.

Felul in care Romania a pierdut meciul cu Muntenegru (scor 34-35) a produs reactii, unele chiar vehemente, in randul suporterilor romani, al jucatoarelor echipei nationale si a specialistilor din handbal.

Conform unor analize video ulterioare, arbitrele din Austria care au oficiat partida la centru au facut cel putin 16 greseli de interpretare, cea mai flagranta fiind considerata un dublu dribling pe faza de atac a muntenegrencelor, pe finalul meciului, la scorul de 33-34, nesanctionat, urmat imediat de acordarea pentru acestea a unei aruncari de la 7 metri.

Penalizarea acelei greseli ar fi putut da sansa echipei conduse de Florentin Pera sa obtina egalarea la atacul pe care l-ar fi avut imediat dupa aceea.

Indignata de maniera de arbitraj, Cristina Neagu a reactionat dur in interviurile de dupa meci, postand miercuri dimineata un nou mesaj sugestiv.

„Romania merita mai mult respect. Merit mai mult respect. Ce s-a intamplat aseara depaseste fair play-ul si respectul, valori pe care le pretuiesc atat de mult in sportul nostru. Moment trist pentru handbal in general”, a scris Neagu, care marti seara a marcat 9 goluri, devenind cea mai buna marcatoare la Campionatele Europene, intr-un clasament comun, masculin si feminin.

Capitanul echipei Romaniei a ajuns la 296 de goluri marcate la un campionat european , depasind nume mari ale handbalului mondial precum Sigurdsson, Hansen, Karabatic sau Radicevic.

Liderul galeriei echipei nationale, Angela Pop, a reactionat si ea la cele intamplate, cerand imperios Federatiei Romane de Handbal sa ia masuri si sa depuna memoriu la Federatia Europeana de Handbal.

Singurele reactii ale FRH dupa meci au fost postate pe facebook si pe site-ul institutiei, insa acestea nu fac deocamdata referire la un eventual demers.

„Buturuga mica rastoarna carul mare. S-au temut de noi si au apelat la mijloace pe care onoarea si spiritul de fair play le pun sub semnul intrebarii. Ne vom ridica, avem puterea sa razbatem, sa aratam inimi puternice. Romania, victorie!”, s-a scris la putin timp dupa meci, pe pagina de socializare.

In schimb, mesajul de pe site-ul frh.ro, publicat miercuri dimineata, nu mai face referiri, nici voalate, la adresa arbitrajului:

„Am castigat o echipa. Poate cel mai bun meci de la Euro 2022, dupa opinia unor jurnalisti straini, s-a desfasurat ca o demonstratie de caracter si atitudine a echipei. Felicitari fetelor noastre pentru vointa si pentru insufletirea cu care au luptat, pana la ultimul strop de energie. Mai avem un meci, cel cu Germania. Cautam victoria, cautam o bucurie pentru inimile suporterilor nostri, atat de importanti. Multumim tuturor pentru sustinere!”

Romania joaca miercuri cu Germania ultimul meci din grupa principala, cu incepere de la ora 16.30

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006403 (s)