News Flash:

Cristian Tudor Popescu ii ia apararea lui Mihai Chirica: "O injustitie de tip totalitar petrecuta la nivelul conducerii partidului"

23 Februarie 2017
1009 Vizualizari | 0 Comentarii
CTP
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu ii ia apararea primarului Iasului, Mihai Chirica, dupa ce edilul a ramas fara functii in PSD. Iata editorialul scris de Tudor Popescu in Republica.ro: 

Vedeti vreun pesedist strigand in strada?
"
I-am rugat pe manifestantii care au proiectat Romania in lume in aceste saptamani, sa renunte la pancarta si strigarea „PSD-ciuma rosie!”. Nu-i drept, spuneam, exista si membri sau simpatizanti PSD care sunt oameni cinstiti si de bun-simt.
Nu mi-am schimbat parerea. Dar trebuie sa ma adresez acum celeilalte tabere, votantilor PSD, ca sa le comunic o constatare probabil neplacuta: partidul lor preferat ramane, in anul de gratie 2017, un demn urmas al mai mult decat PCR, un demn urmas al Partidului Bolsevic.
O regula de fier a bandelor bolsevice transformate in partid, care au inceput sa ia puterea politica prin violenta la inceputul secolului trecut suna asa, cu privire la orice membru: mai bine sa gresesti impreuna cu Partidul, decat sa ai dreptate impotriva Partidului. La bolsevici, adevarul si dreptatea se stabilesc prin vot in biroul politic executiv.
Domnul Mihai Chirica, fostul presedinte al PSD Iasi, fost vicepresedinte PSD si inca primar al Iasiului, are de partea sa adevarul si dreptatea. Dansul a spus public, in momentul in care Dragnea si Grindeanu le comunicau protestatarilor din orasele Romaniei ca Guvernul merge inainte cu OUG 13, si or fi ei sute de mii, dar PSD are in spate milioane de votanti, ca adoptarea Ordonantei este o greseala, ca ministrul Iordache trebuie sa-si dea demisia si ca presedintele Dragnea nu stie sa-si aleaga oamenii.
Dl Chirica avea dreptate de unul singur impotriva Partidului si Guvernului, lucru care se vede limpede in clipa de fata: Iordache s-a dus, iar Ordonanta 13 tocmai a fost desfiintata prin vot de Senat. Toti senatorii PSD au votat pentru anihilarea OUG 13, mai putin dna Ecaterina Andronescu, care a luat-o in brate fara explicatie. Deci, ordinul de zi venit de la centru a fost incalcat de senatoarea Andronescu, ea nefiind sanctionata catusi de putin pentru asta. De ce? Pentru ca a dorit sa greseasca pana la capat impreuna cu Partidul.
In schimb, dl Chirica a fost dat afara din toate functiile detinute pentru ca a spus adevarul si a avut dreptate, dar impotriva Partidului.
I-as astepta pe social-democratii de buna credinta din Iasi si din toata tara sa iasa in strada si sa strige in fata acestei injustitii de tip totalitar petrecuta la nivelul conducerii partidului. Sa ceara repunerea dlui Chirica in functiile din care a fost scos in modul cel mai nedrept si absurd cu putinta.
Stimati Republicani votanti PSD, daca nu veti vedea astazi niciun pesedist protestand in strada, cu atat mai putin chiar pe dumneavoastra, trebuie sa va spun ca ati votat cu partidul lui Lenin, Stalin si Putin".

Cristian Tudor Popescu, in Republica.ro

mihai chirica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005788 (s)