News Flash:

COD PORTOCALIU DE INUNDATII in 3 judete!

23 Februarie 2017
889 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii sloiuri
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis, joi, o atentionare cod portocaliu de inundatii pentru judetele Maramures, Satu Mare si Bistrita-Nasaud.
Codul portocaliu de inundatii este valabil pana la ora 14.00, iar bazinele afectate sunt: Tisa – afluentii mici aferenti sectorului aval S.H. Sighetu Marmatiei, Tur, Iza, Ruscova, Vaser, Lapus si afluentii de dreapta ai Somesului Mare aferenti sectorului aval S.H. Nepos.
Astfel, in judetele Maramures, Satu Mare si Bistrita-Nasaud se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte severe de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de inundatie, pe unele rauri din bazinele hidrografice: Tisa – afluentii mici aferenti sectorului aval S.H. Sighetu Marmatiei, Tur, Iza, Ruscova, Vaser, Lapus si afluentii de dreapta ai Somesului Mare aferenti sectorului aval S.H. Nepos, judetele Maramures, Satu Mare si Bistrita-Nasaud.
"Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare in bazinele hidrografice: Tur – bazin superior, Sapanta, Mara, Firiza, Cavnic si Suciu", arata Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006240 (s)