News Flash:

Cat costa sejurul de Pasti la munte, la mare si in Bucovina

2 Aprilie 2018
914 Vizualizari | 0 Comentarii
download 1

Valea Prahovei, Litoralul sau zona cu aer pur a lacului Colibita, sunt doar cateva dintre locurile preferate de romani pentru minivacanta de Pasti. Pe iubitorii de traditii, Bucovina ii asteapta la incondeiat de oua in costume traditionale. Preturile, intre 700 si 2.500 de lei de persoana.
Hotelierii din Bistrita-Nasaud incearca sa-si atraga turistii, de Pasti, cu oferte care pleaca, pentru trei nopti de cazare cu demipensiune, de la 700 de lei de persoana/sejur. Turistii sunt asteptati cu produse traditionale, specifice sarbatorilor de Paste, realizate de gospodinele pricepute din intreg judetul.

In cea mai frumoasa zona din Bistrita-Nasaud, Tihuta - Colibita, proprietarii de pensiuni si localuri se intrec in oferte inedite. Una dintre pensiuni ofera din partea casei, pentru un sejur de trei nopti petrecute la coada lacului Colibita, unde studiile au aratat ca este cel mai pur aer din Europa, o cina festiva din partea casei, dupa ce oaspetii revin de la Slujba de Inviere. Tot aici li se ofera, inainte de a pleca la biserica, si un cos cu produse din parte casei, pe care musafirii il pot duce la biserica pentru sfintire, conform unei vechi traditii pastrate in zona.

Pentru oaspetii care vor sa petreaca cateva zile de relaxare in Bistrita-Nasaud, proprietarii de pensiuni pregatesc de Paste un meniu special, cu oua rosii, drob de miel, pasca dulce si sarata, friptura de miel sau ciorba de miel.
Bucovina

In Bucovina, operatorii din turism au oferte care includ sase zile petrecute in una din cele mai frumoase si pline de traditii zone din Romania.

O pensiune din comuna Vama le ofera turistilor care aleg sa-si petreaca Pastele in Bucovina, un program deosebit, care include sase zile de cazare, cu pensiune completa, preturile pornind de la cu 1.625 de lei de persoana si ajungand pana la 5.000 pentru doi adulti si doi copii.

In cele sase zile petrecute la Vama, oaspetii vor fi invatati sa incondeieze ouale, sa picteze pe sticla icoane si vor fi rasfatati cu bucate traditionale de casa, berbecut la protap, delicatese din miel, iar duminica, in ziua de Paste, se da startul unui concurs de ciocnit oua.

Nu lipsesc nici programele artistice cu dans si muzica, focul de tabara si concursul de karaoke.

Un han situat foarte aproape de manastirile Sucevita si Putna le ofera turistilor, pentru 1.200 de lei/pachetul de persoana, patru zile deosebite in care pot vizita mai multe dintre manastirile din nordul Moldovei.

Oaspetii vor fi asteptati cu bucate alese, vor ajuta la pregatirea cosului cu bucate pentru a-l duce la sfintire, si dupa ce turistii vor aduce Lumina sfanta in Noaptea de Inviere, vor fi asteptati cu o masa traditionala.

In ziua de Pasti, proprietarii hanului le propun turistilor sa serveasca impreuna pranzul imbracati cu totii in costum popular bucovinean. Oferta include si o zi intreaga de vizitare a manastirilor din zona Bucovinei.

La o alta pensiune, situata aproape de manastirea Voronet, pentru 1.400 de lei de persoana, turistii pot petrece cinci zile cu demipensiune si masa festiva inclusa, pot participa la slujba de Inviere de la Manastirea Voronet, vor fi invatati de mesterii populari sa incondeieze oua, iar in ziua de Pasti vor fi poftiti sa se spele cu apa inrosita de oul incondeiat “ca sa fie sanatosi si rumeni in obraji tot anul”.

Pensiunea ofera in ultima zi de sejur si o cina campeneasca, cu gratare facute langa un foisor, vin si tuica fiarta, dulciuri bucovinene, distractie si voie buna.

Valea Prahovei

De sarbatorile pascale, in statiunile de pe Valea Prahovei, pentru turisti sunt pregatite ateliere de incondeiat oua sau de realizat felicitari. Oamenii vor invata sa prepare turta dulce si vor lua parte la spectacole de magie si la o vanatoare de oua.

Pentru trei nopti de cazare, la un hotel de cinci stele, din Sinaia, turistii platesc 2.500 de lei. Pachetul include, pe langa cazare, acces la Centrul SPA al hotelului, concert, masa traditionala in noaptea de Inviere si dejunul pascal. In plus, copiii vor avea cadouri surpriza aduse de Iepuras.

La un hotel de trei stele din Sinaia, de Pasti, trei nopti de cazare cu mic dejun inclus costa 1.240 lei, locul in camera dubla. Sejurul include primire traditionala cu oua rosii, vin si cozonac in Noaptea de Inviere, un dejun pascal, cu meniu traditional si program artistic. Turistii vor participa si la o tombola cu premii. Potrivit ofertei, copiii cu varsta de pana la 6 ani vor beneficia de gratuitate la cazare cu mic dejun, dar vor plati 80 de lei pentru masa.

Mai ieftin este sejurul la o pensiune din Sinaia unde turistii achita, pentru sejurul de Pasti, 1.110 de lei pentru doua persoane. Sunt incluse 3 nopti de cazare si micul dejun pascal.

In Busteni, la un hotel de trei stele, oferta de Pasti include 3 sau 4 nopti de cazare si costa de la 405 lei la 600 de lei, in functie de durata pachetului si tipul de camera. Pachetul de servicii include, pe langa cazare, mic dejun, gustarea traditionala din Noaptea de Inviere, dejun in ziua de Pasti. Pe toata perioada sejurului, turistii au parcare gratuita, internet wi-fi si acces la terenurile de sport.
Copiii cu varsta pana la 6 ani au gratuitate la micul dejun si la cazare, daca nu se solicita pat suplimentar, iar pentru cei cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani se achita jumatate din valoarea pachetului.

Litoralul romanesc

Cei care doresc sa petreaca o vacanta de Pasti pe Litoral o pot face anul acesta pentru preturi ce pleaca, in medie, de la160 de lei / persoana, pentru o noapte de cazare, si pot trece de 2.500 de lei/ persoana pentru un sejur de trei nopti de cazare, in aceasta perioada fiind deschise in special unitatile de patru si cinci stele.

Pentru ca Litoralul nu este o destinatie aleasa de multi turisti in perioada Sarbatorilor Pascale, putini dintre hotelierii de pe litoral au pregatit oferte pentru minivacanta de Pasti. Majoritatea unitatilor de cazare care au pregatit, totusi, pachete sunt in statiunea Mamaia, dar se gasesc hoteluri si in Eforie, sau in statiunile din sudul litoralului.

„In general oferta in perioada Sarbatorilor Pascale merge mai mult pe o componenta interna, adica petrecerea timpului liber in facilitatile pe care le ofera fiecare hotel, pentru ca litoralul nu este o destinatie traditionala de Pasti. In aceasta perioada, romanii aleg, daca raman in tara, destinatiile traditionale, de genul Bucovina ori Maramures, si nu vin in mod special pe litoral. Litoralul nu este, traditional vorbind, pregatit. Nu avem atractii care sa functioneze pe perioada extrasezonului si, logic, nu prea sunt turisti”, spune unul dintre hotelierii de pe litoral.

Astfel, numai cateva unitati hoteliere, cele mai multe aflandu-se in Mamaia, au venit cu oferte pentru Sarbatorile Pascale. Aici, o noapte de cazare incepe de la 168 de lei/ persoana la un hotel de patru stele si poate ajunge la aproximativ 2.500 de lei/ persoana pentru un sejur de trei nopti de cazare.

De asemenea, unele unitati au pregatit si pachete, care includ trei ori patru nopti de cazare, in regim All inclusiv, la preturi ce ajung si chiar depasesc 3.000 de lei/ camera dubla /pachet, pentru doi adulti.

Preturile pot include cazare in camera dubla cu mic dejun, cina in seara de Inviere, pranz traditional de Pasti, surpriza de la Iepuras ori sauna, turul centrului vechi al Constantei cu ghid, iar unii dintre hotelieri le-au pregatit turistilor si excursii la manastirile din Dobrogea si programe artistice.

In Eforie, Nord si Sud, preturile pleaca de la 90 de lei/noapte pentru camera dubla intr-o vila sau pensiune, pentru doua persoane, si ajung pana la 400 de lei/sejur, intr-un hotel de trei stele, cu mic dejun si Masa Festiva de Pasti.

In sudul litoralului au pregatit oferte pentru turistii care vor sa petreaca Pastele la mare, in general, hoteluri de 3 si 4 stele din Mangalia. Preturile variaza intre 269 de lei/ persoana - pachetul de doua nopti si pot urca pana la 1.341 lei/sejur, intr-un apartament cu balcon si vedere la mare, pentru doi adulti. Si aici pachetele includ, pe langa masa festiva de Pasti, micul dejun, acces gratuit la facilitatile unitatilor hoteliere si programe speciale pentru copii.

Turistii pot vedea in aceasta perioada vestigiile istorice din municipiul si judetul Constanta, precum monumentul de la Adamclisi sau cetatea Enisala, ori pot face vizite la manastirile din Dobrogea, printre care Manastirea si Grota „Sfantul Apostol Andrei”, locul unde Sfantul Apostol Andrei a adus, pentru prima oara, credinta crestina pe pamant romanesc.


bucovina valea prahovei litoralul romanesc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005366 (s)