News Flash:

Corul aradean "Pro Musica" a implinit 25 de ani!

7 Noiembrie 2016
1247 Vizualizari | 0 Comentarii
cor pro musica
Catedrala episcopala cu hramul 'Sfantul Nicolae' din Gyula a gazduit, sambata seara, concertul sustinut de corul 'Pro Musica' al comunitatii romanilor din Ungaria, cu ocazia implinirii unui sfert de veac de la infiintare. 
In deschiderea concertului aniversar, unul dintre membrii fondatori ai corului, Stefan Oroian, presedintele Fundatiei 'Pentru Musica' sub egida careia functioneaza corul, a vorbit despre cei 25 de ani de activitate a acestui cor romanesc, cu o prezenta constanta la cele mai importante evenimente romanesti din Ungaria. 
Potrivit spuselor acestuia, corul 'Pro Musica', acest adevarat 'ambasador cultural al romanilor din Ungaria', a fost infiintat in luna noiembrie a anului 1991, de dirijorul aradean Gheorghe Fluieras, prima aparitie publica a corului avand loc cu ocazia unui concert de colinde de Craciun sustinut in decembrie 1991, in catedrala episcopala 'Sf Nicolae' din Gyula. 
Din grup faceau parte mai multi membri ai comunitatii romanesti din Gyula si din localitati invecinate, pedagogi, tineri, pensionari, acestia fiind ajutati ocazional de cativa aradeni, animati de dorinta de a canta impreuna de dragul artei. 
Timp de aproape doua decenii, corul a fost condus de maestrul Gheorghe Fluieras care, din cauza varstei si starii precare a sanatatii sale, a predat in urma cu cinci ani stafeta unui discipol al sau, tanarul dirijor aradean Adrian Bugyi. 
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005804 (s)