News Flash:

Coreea de Nord a lansat o racheta balistica din apropierea Phenianului

15 Septembrie 2017
880 Vizualizari | 0 Comentarii
racheta agni v india afp
Coreea de Nord a lansat, vineri, o racheta balistica care ar fi traversat spatiul aerian al Japoniei, la doar trei zile dupa ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat noi sanctiuni impotriva regimului de la Phenian, informeaza BBC News.
UPDATE 03:38- Racheta balistica a fost lansata din districtul Sunan, aflat in apropierea Phenianului. Aceasta ar fi parcurs distanta de 3.700 de kilometri si a atins altitudinea de 770 de kilometri, potrivit Armatei sud-coreene.
Comandamentul SUA din Pacific a precizat initial ca proiectilul ar fi fost o racheta balistica cu raza intermediara de actiune. Cu toate acestea, ministrul de Externe al Japoniei, Taro Kono, a afirmat ca Guvernul de la Tokyo este de parere ca Phenianul a lansat o racheta balistica intercontinentala, relateaza postul japonez NHK.
In tot acest timp, Guvernul japonez a emis o alerta, cunoscuta sub numele de ”J-Alert”, tinand cont ca racheta balistica a trecut peste insula Hokkaido, aflata in nordul Japoniei. Ulterior, racheta a ajuns in oceanul Pacific.
In cadrul unei conferinte de presa, secretarul general al Executivului japonez, Yoshihide Suga, a afirmat ca acest act reprezinta o ”provocare excesiva”.
”Aceste provocari repetate din partea Coreei de Nord sunt inacceptabile”, a afirmat Suga.
Aceasta racheta este mult mai dezvoltata in comparatie cu cea lansata la 29 august, care a parcurs doar 2.700 de kilometri, atingand altitudinea de 550 de kilometri.
Expertii au atras atentia ca aceasta racheta balistica, lansata vineri de Coreea de Nord, are capacitatea sa atinga insula Guam, care se afla la 3.400 de kilometri de Phenian.
Sarah Huckabee Sanders, purtatorul de cuvant al Casei Albe, a afirmat ca Donald Trump a fost informat de acest test al nord-coreenilor.
In cei aproape sase ani de cand este la putere, Kim Jong-un a testat mai multe rachete decat tatal si bunicul sau la un loc.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005082 (s)