News Flash:

Austria este IMPOTRIVA aderarii Romaniei la Spatiul Schengen

14 Septembrie 2017
1130 Vizualizari | 0 Comentarii
schengen1
Cancelarul social-democrat austriac Christian Kern si ministrul sau conservator de Externe Sebastian Kurz au respins joi viziunea presedintelui Comisiei Europene (CEJean-Claude Juncker cu privire la extinderea catre est a zonelor euro si Schengen, relateaza Reuters, potrivit news.ro. Amintim ca, la inceputul lunii mai, Sorin Grindeanu primea asigurari ca Austria sustine Romania in demersurile sale de aderare la spatiul Schengen. In discursul sau anual programatic despre ”starea Uniunii” Europene, Juncker a schitat miercuri o viziune a Uniunii post-Brexit, in care aproximativ 30 de state folosesc moneda unica europeana euro, iar un ministru UE al Finantelor coordoneaza bugete-cheie in vederea ajutorarii statelor care se confrunta cu dificultati. Juncker a indemnat de asemenea la primirea Romaniei si Bulgarei in Schengen. Oficiali francezi, germani si est-europeni au primit pozitiv acest discurs.

Kern, care candideeaza impotriva lui Kurz in alegerile parlamentare prevazute la 15 octombrie, a declarat pentru postul de radio ORF ca nu vede rostul unei extinderi a zonelor euro si Schengen, atat timp cat fraudele fiscale, munca detasata care creeaza dumping si nerespectarea plafonului datoriei publice nu sunt eradicate.
”Pur si simplu nu are sens ca zona euro sa fie extinsa inainte sa fie rezolvate aceste probleme, deoarece, altfel, aceste vor probleme vor fi si mai mari”, a declarat Kern, evocand ca exemplu criza zonei euro in care Greciei s-a aflat pe marginea prapastiei falimentului mai multi ani.


”Daca doriti, aceasta este o extindere a problemelor in fond si la urma urmei si nu plus in cooperarea europeana. Eu cred ca aceasta idee nu este reflectata”. Kurz a dat la randul sau Grecia drept un exemplu prost de aderare a unor tari care nu indeplinesc conditiile cu privire la fnantele publice stabilite de UE. ”Zonele euro si Schengen sunt deschise tuturor, dar numai cei care indeplinesc criteriile (adera). Trebuie sa evitam situatii ca cea din Grecia”, a subliniat Kurz.

christian kern externe sebastian kurz respins comisiei europene jean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006375 (s)