News Flash:

Case inundate si drumuri afectate in Constanta, in urma ploilor cazute in ultimele 12 ore

20 Iunie 2014
1038 Vizualizari | 0 Comentarii
Mai multe locuinte au fost inundate si aproape zece kilometri de drumuri au fost afectati de precipitatiile cu caracter torential care au cazut in ultimele 12 ore in judetul Constanta, in unele zone cantitatile de apa inregistrate depasind 90 litri/mp, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dobrogea" al judetului Constanta, cele mai afectate zone din judet au fost comunele Ion Corvin (sat Brebeni), unde cantitatile de apa inregistrate au fost de 92 l/mp, Adamclisi - 80,2 l/mp, Deleni - 60 l/mp, Albesti - 64 l/mp si municipiul Mangalia, cu 31 l/mp.
De asemenea, vantul a suflat cu intensificari temporare, atingand in rafala si 94 Km/h.
In urma precipitatilor torentiale,zece case au fost inundate in satul Zorile, din comuna Adamclisi, trei case in Mangalia si cate una in comuna Limanu, satul Sipote din comuna Deleni si satul Vartop din comuna Albesti. Totodata, o gospodarie din Limanu a fost inundata si 70 de hectare de islaz din satul Zorile au fost afectate de inundatii. La acestea se adauga aproape zece kilometri de drumuri afectati in localitatile Adamclisi, Abrud, Urluia si Zorile.
Echipele Detasamentului de pompieri Medgidia s-au deplasat in Sipote si in Zorile, unde au intervenit in sprijinul populatiei pentru scoaterea apei din gospodarii, iar o echipa a Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea - Litoral (ABADL) se afla in satul Brebeni, de pe raza comunei Ion Corvin, unde monitorizeaza evolutia cursului de apa Valea Mare.
Totodata, lucrarile hidrotehnice cu rol de aparare din administrarea ABADL sunt supravegheate in permanenta.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis o avertizare de Cod Portocaliu de precipitatii, in intervalul 19 iunie, ora 21.00 - 20 iunie, ora 15.00 pentru judetul Constanta, care se va manifesta prin averse ce vor avea caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 35 - 50 l/mp. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0849 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032895 (s)