News Flash:

Consumati o singura lingura de ulei de cocos pe zi si iata ce se va intampla cu glanda tiroida!!

20 August 2016
7356 Vizualizari | 0 Comentarii
ulei cocoss
Cu siguranta ati auzit de nenumaratele beneficii aduse de uleiul de cocos sanatatii, dar este posibil ca de cel de care discutam in acest articol sa nu fi stiut. S-a demonstrat recent ca uleiul de cocos rezolva problemele unei tiroide mai putin active, asadar trateaza hipotiroidia.
Hipotiroidia apare in conditii in care glanda tiroida produce cantitati mai mici de hormoni tiroidieni decat ar fi necesari organismului, aceasta ducand la “incetinirea” a numeroase functii ale organismului uman, inclusiv incetinirea metabolismului.

Uleiul de cocos si hipotiroidia
Influenta uleiului de cocos si beneficiile aduse suferinzilor de hipotiroidie  prose datoreaza acizilor grasi cu catena medie pe care uleiul de cocos ii contine. Acidul lauric, un tip de triglicerida cu catena medie din uleiul de cocos are puternice proprietati anti-micorbiene si anti-inflamatorii. De asemenea, acidul capric are, la randu-i, puternice proprietati antimicrobiene si antivirale, iar acidul caprilic este foarte benefic pentru sanatate datorita proprietatilor sale antibacteriene si antifungice.
Cum se foloseste Uleiul de Cocos in cazul Hipotiroidiei?
Pentru tratarea hipotiroidiei este recomandat sa folositi ulei de cocos extravirgin. Aproximativ 1 lingura de ulei de cocos poate fi consumat in fiecare zi. Puteti adauga ulei de cocos in cafea, ceai sau lapte, il puteti folosi la gatit, in smoothie-uri sau in dressingul salatelor.

Beneficiile uleiului de cocos
Ajuta la pierderea in greutate
Unul dintre simptomele cele mai suparatoare in cazul hipotiroidiei este cresterea in greutate. Sa scapam de kilogramele in plus este un task dificil si atunci cand suntem sanatosi, iar in cazul in care suferim si de o glanda tiroida insuficient activa devine si mai greu intrucat hormonii au un impact direct asupra metabolismului.
Conform unui studiu publicat in Jurnalul de Nutritie, trigliceridele cu catena medie din uleiul de cocos aduc o senzatie de satietate pe o durata mai mare de timp, sustinand asftel pierderea in greutate.
Stimuleaza metabolismul
O tiroida insuficient activa provoaca o stare de oboseala continua, lasand corpul cu foarte putina energie la dispozitie.  Acizii grasi cu catena medie din uleiul de cocos au capacitatea de a intra in mitocondrii pentru a ajuta grasimile sa se transforme in energie, stimuland astfel organismul. In plus, odata ingerat uleiul de cocos, acidul lauric din acesta se transforma in monolaurina care stimuleaza metabolismul si sistemul imunitar.
Lupta impotriva inflamatiilor
Cei care sufera de hipotiroidie pot avea dureri de muschi sau de articulatii din cauza inflamatiei cauzate de dezechilibrul hormonilor tiroidieni. Uleiul de cocos suprima in mod natural inflamatia si ajuta la repararea tesuturilor, ceea ce-l face extrem de benefic in tratarea hipotiroidiei.
Trateaza constipatia
Insuficienta hormonilor tiroidieni incetineste functiile organismului, inclusiv tractul digestiv, intestinul subtire si intestinul gros. In plus, contractia muchilor ce sustin tractul digestiv este si ea slabita si apare, astfel, constipatia.  Acizii grasi de catena medie din uleiul de cocos aduc energie celulelor intestinale care incep sa stimuleze miscare intestinala. Asadar, uleiul de cocos este ca un laxativ natural, foarte eficient impotriva constipatiei.
Trateaza pielea groasa si aspra
Hipotiroidia se poate manifesta si prin piele uscata si aspra. Aplicarea locala a uleiului de cocos hidrateaza pielea, o hraneste si o ajuta sa-si recapate sanatatea.
Previne caderea parului
Nici parul si foliculii de par nu scapa de influenta negativa a tiroidiei inactive. Acidul lauric din uleiul de cocos este capabil sa ofere parului proteinele de care are nevoie astfel incat sa ramana sanatos, puternic, impiedicand-ul sa cada sau sa se rupa.

hipotiroidia stimuleaza metabolismul trateaza constipatia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005231 (s)