News Flash:

Consiliul Judetean Caras-Severin, pe lista finalistilor in competitia RegioStars

30 Iunie 2015
1253 Vizualizari | 0 Comentarii
cj caras severin1
Proiectul MILD HOME, in cadrul caruia Consiliul Judetean Caras-Severin este partener, a fost selectionat ca finalist al celei de-a VIII-a editii a competitiei RegioStars, dedicata proiectelor derulate cu fonduri europene de dezvoltare regionala. 
'Premiile RegioStars recompenseaza cele mai inovatoare proiecte regionale derulate cu fonduri europene, iar selectia finalistilor a facut-o un juriu independent, prezidat de deputatul european Lambert Van Nistelrooij. In selectarea proiectelor, s-a tinut cont de caracterul inovator, de impactul avut, durabilitate si de parteneriatele create. Proiectul MILD HOME - My Modular, Intelligent, Low cost, Do it yourself, nearly zero energy House for our Eco Green Village - (Casa Ecologica) implementat de Consiliul Judetean Caras-Severin a avut drept scop definirea, proiectarea si stimularea construirii primelor case ecologice (emisii zero, in stil de case pasive, fiabile, reciclabile si cu costuri reduse), concepute pentru a fi amplasate intr-o asezare ecologica', afirma Camelia Susco, sef Serviciu Comunicare in Consiliul Judetean Caras-Severin. 
Consortiul proiectului a reunit 13 parteneri din Uniunea Europeana (Italia, Austria, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Romania) si Serbia, precum si organizatii care participa in calitate de observator. Proiectul a fost finalizat pe 31 decembrie 2014. 
Un alt partener roman in cadrul proiectului este Centrul pentru Promovarea Energiei Curate si Eficiente din Romania. 
Anul trecut, un alt proiect al Consiliului Judetean - Dezvoltarea unei retele transfrontaliere de Telediagnostic si Teleconsultare in institutiile de sanatate a fost prezentat la Bruxelles, fiind unul din cele patru proiecte de succes alese de Comisia Europeana. 
Proiectul, derulat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania - Republica Serbia, permite medicilor de la Spitalul Judetean de Urgenta Resita, Spitalul General Varset si de la Centrul de Sanatate Zitiste (Serbia) sa colaboreze prin intermediul unui sistem medical, unic in cele doua tari, ce faciliteaza acordarea de asistenta medicala la distanta. AGERPRES 

regiostars
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1297 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004779 (s)