News Flash:

Condamnari in dosarul "Crima de la SRI Timis"

30 Ianuarie 2014
1296 Vizualizari | 0 Comentarii
Tribunal Militar Teritorial Bucuresti a pronuntat sentinta intr-unul dintre cele mai complexe cazuri din ultimii ani, respectiv crima de la SRI Timis, in care trei caporali si un locotenent-colonel au fost trimisi in judecata pentru uciderea in bataie a unui om al strazii.
In ciuda pledoariei avocatilor apararii, care au incercat sa puna moartea victimei pe seama unor afectiuni cronice la organele interne, afectiuni dovedite cu acte medicale, magistratii militari au hotarat ca sunt in fata unor infractiuni de lovituri cauzatoare de moarte si, in consecinta i-au condamnat pe caporalii in rezerva Dejan Giurgev, Lucian Gurlui si Ion Ghita Bogdan la cate 3 ani de inchisoare, in timp ce lt. col. in rezerva Camelia Toman, acuzata de instigare la infractiunea de lovituri cauzatoare de moarte, a primit nu mai putin de 6 ani de inchisoare.
Reamintim ca evenimentul in care au fost implicati cei patru fosti angajati ai SRI Timis s-a petrecut in urma cu doi ani, cand caporalii angajati pe baza de contract pentru paza unitatii au surprins in incinta sediului SRI din Calea Lipovei – in care inca nu se mutase institutia de pe bulevardul Take Ionescu – un om al strazii, venit la furat de fier vechi.
Caporalii si-au chemat in ajutor inca doi colegi si pe sefa lor directa, locotenent-colonelul Camelia Toman, dupa care la fata locului au mai fost descoperiti doi hoti de fier vechi.
La ordinul Cameliei Toman, dupa cum au sustinut la unison caporalii, hotii au fost luati la bataie, iar unul dintre ei a suferit leziuni atat de grave incat a decedat in strada, la scurt timp.
Ancheta a fost preluata de procurorii militari din Timisoara, care au decis trimiterea in judecata a fostilor angajati ai SRI Timis sub acuzatia de lovituri cauzatoare de moarte. In cursul anchetei penale, Camelia Toman a refuzat sa dea vreun fel de declaratii, acuzand o depresie puternica, atestata si de documentele medicale depuse la dosar.
“Nu recunosc fapta si inteleg sa pastrez dreptul la tacere in acest stadiu procesual”, a declarat femeia in fata procurorilor. Sentintele pot fi atacate cu apel, in urmatoarele zece zile, ceea ce, cu siguranta, se va si intampla. sursa: Opiniatimisoarei.ro

camelia toman opiniatimisoarei ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0986 (s) | 33 queries | Mysql time :0.042782 (s)