News Flash:

SITUATIA IN TARA: Circulatie intrerupta pe A2, A3, A4 si tronsoane din 32 de drumuri nationale

30 Ianuarie 2014
887 Vizualizari | 0 Comentarii

UPDATE 22:43 Toate drumurile din judeţul Călăraşi sunt blocate; patru gravide, duse la spital cu autospeciale

Toate drumurile din judeţul Călăraşi sunt blocate, miercuri seară, în condiţiile în care acest judeţ s-a aflat sub avertizare cod roşu, patru femei aflate în ultima lună de sarcină fiind scoase de către militarii de la ISU cu autospeciale şi transportate la spital.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi, Ovidiu Tătăranu, miercuri seară, toate drumurile din judeţul Călăraşi sunt blocate, mai multe maşini rămânând înzăpezite pe şoselele devenite impracticabile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ovidiu Tătăranu a precizat că oamenii aflaţi în maşinile blocate au fost scoşi cu camioane de pe drumurile înzăpezite şi duşi în adăposturi încălzite, puse la dispoziţie de către autorităţile locale.

"La nivelul fiecărei localităţi există adăposturi încălzite, care pot primi oamenii rămaşi înzăpeziţi. Au fost conduşi cei rămaşi în maşinile blocate în astfel de adăposturi la Borcea, Dragalina, Dragoş Vodă şi Lehliu. Nu aş putea preciza câte persoane se află în aceste spaţii", a declarat corespondentului MEDIAFAX reprezentantul ISU Călăraşi.

Acesta a precizat că miercuri patru femei însărcinate au fost scoase de către militari din localităţile lor şi transportate la spitale, unde au rămas internate.

Militarii de la Detaşamentul de Pompieri Olteniţa au intervenit în localităţile Vasilaţi şi Gălbinaşi, de unde au preluat, în camioane de intervenţie, două gravide pe care le-au transportat la spitalul din Olteniţa.

O altă femeie însărcinată a fost scoasă din localitatea Sohatu tot de către pompieri, care au ajuns în această localitate având ca antemergător un utilaj de deszăpezire.

O a patra gravidă a fost luată de la Săruleşti Gară cu o autospecială de intervenţie pentru victime multiple şi transportată la o maternitate din Bucureşti, unde a rămas internată.

Membrii comandamentului de iarnă, reunit la Guvern, au extins starea de alertă pentru celelalte judeţe avertizate, miercuri, prin cod roşu, respectiv Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea, după ce această stare a fost declarată, luni, pentru judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea.

UPDATE 22:36 Buzău: DN2 E85 a fost închis miercuri seară între Buzău şi limita cu judeţul Vrancea

Drumul naţional 2 E 85 a fost închis circulaţiei, miercuri seară, între Buzău şi limita cu judeţul Vrancea, din cauza viscolului şi a zăpezii abundente, după ce, în cursul zilei, fusese închis între Buzău şi Urziceni, în judeţul Buzău fiind închise alte trei drumuri naţionale.

Potrivit Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, DN 2 E 85 este închis, la ora transmiterii acestei ştiri, atât spre judeţul Ialomiţa, cât şi spre judeţul Vrancea, din cauza vizibilităţii extrem de reduse şi a zăpezii care este troienit şi adusă pe şosea.

De asemenea, sunt închise DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila, DN 2 C Costeşti - Smeeni limita cu judeţul Ialomiţa şi DN 2 B Buzău - Brăila.

Pe DN 10 Buzău - Braşov, traficul este restricţionat pentru maşinile mai grele de 7, 5 tone, iar pe DN 1 B Buzău - Mizil au acces doar maşinile sub 3, 5 tone.

În judeţul Buzău, miercuri seară sunt izolate 102 localităţi din 40 de comune, în timp ce patru localităţi, Săruleşti, Vintilă Vodă, Beceni şi Chiojdu, nu au curent electric, fiind afectaţi aproximativ 2.000 de abonaţi.

Din cauza viscolului puternic, ambulanţele nu au putut ajunge miercuri la mai mulţi bolnavi. Astfel, la ora 9.00, o ambulanţă a fost chemată în comuna Săhăteni, sat Găgeni, pentru a prelua un pacient de 63 ani, dispneic. Din cauza viscolului, salvarea nu a putut ajunge la solicitare nici cu antemergător pentru ca la orele după amiezii în zonă să fie trimisă o şenilată din Prahova care să preia bolnavul.

Tot miercuri, o ambulanţă a fost solicitată în comuna Mihăileşti, sat Mărgineanu, pentru a prelua o tânără de 16 ani, gravidă. Ambulanţa nu a putut pătrunde printre troiene astfel că a fost nevoie ca autorităţile să o ducă pe fată până în locul în care ambulanţa a fost înzăpezită, în cele din urmă pacienta fiind încredinţată medicilor.

De asemenea, la orele după amiezii, o ambulanţă a fost chemată pentru a prelua un bărbat de 44 de ani care a căzut pe zăpadă şi şi-a rupt ambele picioare. Bărbatul urmează să fie preluat de şenilata care va asigura transportul pacientului din satul Găgeni.

În judeţul Buzău, a fost instituită stare de alertă, după ce s-a aflat, duminică şi marţi, sub cod roşu de viscol, în prezent fiind sub avertizare cod portocaliu, valabilă până joi, la ora 10.00.

UPDATE 22:06 Vrancea: Numărul localităţilor izolate din cauza viscolului şi a zăpezii creşte de la o oră la alta

Numărul localităţilor izolate din cauza viscolului şi a zăpezii abundente în judeţul Vrancea creşte de la o oră la alta, astfel că, în timp ce miercuri după-amiază erau izolate cinci sate din trei comune, iîn cursul serii accesul devenise imposibil în 39 de sate din nouă comune.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, Cristina Duţă, miercuri seară, în judeţ erau izolate 39 de sate din nouă comune: Stupina, Râmniceni, Belciugele, Măicăneşti, Tătaru şi Slobozia Boteşti din comuna Măicăneşti, Voetin, Bogza şi Caiata din comuna Sihlea, Maluri, Vulturu, Boţârlău, Vadu Roşca şi Hânguleşti din comuna Vulturu, Tătăranu, Bordeasca Nouă, Bordeasca Veche, Mărtineşti şi Vâjâitoarea din comuna Tătăranu, Ciorăşti, Codreşti, Spătăreasa, Salcia Nouă, Salcia Veche şi Mihălceni din comuna Ciorăşti, satele Năneşti, Călienii Vechi şi Călienii Noi din comuna Năneşti, satul Răstoaca din comuna Răstoaca, Vintileasca, Tănăsari, Poiana Stoichii, Neculele, După Măgura şi Bahnele din comuna Vintilesca, satele Cerbu, Dealu Sării şi Măgura din comuna Jitia.

MIercuri seară, cinci drumuri naţionale erau închise temporar în acest judeţ: DN 23 Focşani - limita cu judeţul Brăila, DN 2N Mărtineşti - Dumbrăveni, DN 23 B Măicăneşti - Ciorăşti, DN 23 A Ciorăşti - Gologanu şi DN 2 R Jitia - Vintileasca. De asemenea, sunt închise şase drumuri judeţene.

"La nivelul structurilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, jandarmi şi poliţişti - au fost suplimentate forţele de intervenţie pregătite pentru a putea interveni în timp util în sprijinul cetăţenilor. Pe parcursul zilei, cadrele Inspecţiei de Prevenire ISU Vrancea, reprezentanţii Instituţiei Prefectului şi Consiliului Judeţean au menţinut legătura cu preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă în vederea identificării posibilelor cazuri medicale şi a nevoilor urgente care se înregistrează la nivel local. Cu prioritate s-au luat în calcul urgenţele medicale şi identificarea personalului medical de la nivelul localităţilor care ar putea acorda asistenţă de specialitate în cazul în care condiţiile meteo împiedică deplasarea ambulanţelor. De asemenea, s-a solicitat să se contacteze cetăţenii pentru a se afla dacă au alimente, apă şi medicamente pentru a putea face faţă perioadei următoare caracterizată de fenomene meteo severe specifice iernii", a declarat, miercuri seară, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Duţă.

Judeţul Vrancea s-a aflat, duminică, sub cod roşu de viscol, iar în prezent se află sub avertizare de cod portocaliu, valabilă până joi, la ora 10.00.

UPDATE 21:46 Ialomiţa: 62 de localităţi izolate, 25 de maşini blocate în trafic, toate drumurile închise

Un număr de 62 de localităţi sunt izolate, miercuri seară, din cauza viscolului, 25 de maşini sunt înzăpezite, alte autovehicule sunt oprite la filtrele organizate de Poliţia Rutieră şi toate drumurile sunt blocate, în judeţul Ialomiţa, aflat sub avertizare de cod roşu.

Potrivit datelor furnizate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, în ultimele ore a nins pe raza întregului judeţ, mai intens în sud-est şi s-a depus un strat nou şi consistent de zăpadă.

Vântul puternic viscoleşte şi a troienit zăpada, în aceste condiţii circulaţia pe toate tronsoanele de drumuri naţionale şi judeţene fiind închisă temporar de către poliţişti.

Miercuri seară, 62 de localităţi ale judeţului sunt izolate, 25 de autovehicule sunt blocate în trafic, poliţiştii şi drumarii acţionând pentru degajarea carosabilului.

Poliţia a organizat 12 filtre pe raza întregului judeţ oprind maşinile care intenţionau să intre pe drumurile blocate, oamenilor opriţi la filtre fiindu-le oferite ceaiuri calde şi sanvişuri.

Tronsoanele de cale ferată Bucureşti - Urziceni - Ploieşti şi Bucureşti - Urziceni - Slobozia sunt blocate.

Toate localităţile de pe raza judeţului sunt alimentate cu energie electrică.

UPDATE 21:29 Traficul feroviar în judeţul Brăila a fost închis, toate trenurile au fost anulate

Traficul feroviar în judeţul Brăila a fost închis şi toate trenurile au fost anulate, miercuri seară, în condiţiile în care în cursul zilei au fost închise toate drumurile judeţene şi naţionale din judeţ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, colonelul Ştefan Stoian, decizia de a anula toate trenurile aparţine Regionalei Galaţi a CFR şi a fost luată din cauza vremii extrem de nefavorabile.

De asemenea, în Brăila sunt blocate toate drumurile naţionale şi judeţene, iar bacurile nu mai fac treceri spre judeţul Tulcea şi spre Insula Mare a Brăilei din cursul zilei de miercuri, când au început iar ninsorile şi vântul puternic.

Şi numărul localităţilor izolate a crescut în cursul zilei de miercuri, de la 14, câte erau la orele prânzului, la 35, la ora transmiterii acestei ştiri. În satul Lanurile, din comuna Viziru, nu este curent electric, în timp ce localnicii din satele Roşiori, Florica şi Colţea, din comuna Roşiori, nu au apă.

"Au fost transmise tuturor Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă măsuri privind obligativitatea înfiinţării serviciului de permanenţă la sediul primăriei, monitorizarea permanentă a evoluţiei fenomenelor meteorologice periculoase, avertizarea populaţiei, participarea la acţiunile de intervenţie cu utilajele şi echipamentele din dotare şi crearea condiţiilor necesare asigurării populaţiei cu alimente şi materiale de strictă necesitate", a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.

UPDATE 20:08 InfoTrafic: Circulaţie întreruptă pe A2, A3, A4 şi tronsoane din 32 de drumuri naţionale

Conform datelor centralizate la ora 19.45, circulaţia este întreruptă pe A2 Bucureşti - Constanţa, A3 Bucureşti - Ploieşti şi A4 Ovidiu - Agigea.

De asemenea, nu se circulă pe DN 1D Urziceni - Adâncata (de la limita cu judeţul Prahova), DN 2 tronsoanele Sineşti - Ciocârlia (în judeţul Ialomiţa) şi Buzău - Focşani (în judeţul Vrancea), DN 21 tronsoanele Călăraşi - Drajna Nouă (judeţul Călăraşi) şi Bărăganu (judeţul Brăila) - Brăila, DN 21A Ţăndărei (judeţul Ialomiţa) - Bărăgan (judeţul Brăila), DN 22 tronsoanele Râmnicu Sărat (judeţul Buzău) - Brăila - Gradiştea (judeţul Brăila) şi Tulcea - Mihai Viteazul - Ovidiu (din judeţul Constanţa), DN 22A Hârşova - Saraiu (judeţul Constanţa) - Cataloi (judeţul Tulcea), DN 22B Brăila - Galaţi, DN 22C Murfatlar - Cernavodă (judeţul Constanţa), DN 22D Măcin - Horia, DN 22E Garvăn - I.C. Brătianu şi DN 22F Horia - Nalbant (judeţul Tulcea).

Circulaţia este întreruptă şi pe DN 23 Focşani (judeţul Vrancea) - Brăila - Olăneasca (judeţul Brăila), DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti (judeţul Vrancea), DN 24D Bălăbăneşti - Tuluceşti (din judeţul Galaţi), DN 2A Urziceni (judeţul Ialomiţa) - Ţăndărei - Giurgeni - Constanţa (judeţul Constanţa), DN 2B Buzău - Surdila-Greci - Brăila (judeţul Brăila), DN 2C Slobozia (judeţul Ialomiţa) - Buzău (în judeţul Buzău), DN 2N Dumbrăveni - Căiata (judeţul Vrancea) şi DN 2R Jitia - Vintileasca (judeţul Vrancea).

Traficul rutier este blocat şi pe DN 3 tronsoanele Bucureşti - Călăraşi şi Ostrov - Murfatlar - Constanţa, DN 31 Olteniţa - Călăraşi, DN 38 Agigea - Negru Vodă (judeţul Constanţa), DN 39 Constanţa - Vama Veche (judeţul Constanţa), DN 39B pe raza localităţii Olimp (judeţul Constanţa), DN 39C pe raza localităţii Neptun (judeţul Constanţa), DN 39D pe raza localităţii Jupiter (judeţul Constanţa), DN 39E Constanţa - Cumpăna (judeţul Constanţa), DN 3A Lehliu-Gară (judeţul Călăraşi) - Feteşti-Gară (judeţul Ialomiţa), DN 3B Călăraşi - Feteşti (judeţul Ialomiţa), DN 3C Constanţa - Ovidiu (judeţul Constanţa), DN 4 Bucureşti - Olteniţa şi DN 41 Olteniţa - Căscioarele.

InfoTrafic mai precizează că pe şase drumuri naţionale sunt instituite restricţii privind masa totală maximă autorizată a autovehiculelor rutiere: DN 10 Buzău - limita cu judeţul Covasna, peste 7,5 tone; DN 1B Buzău - Mizil (judeţul Prahova), peste 3,5 tone; DN 2 Afumaţi - limita cu judeţul Ialomiţa , peste 7,5 tone; DN 41 Dăiţa (judeţul Giurgiu) - Căscioarele (judeţul Călăraşi), peste 7,5 tone; DN 5B Giurgiu - Ghimpaţi (din judeţul Giurgiu), peste 7,5 tone; DN 7C între kilometrii 57 şi 104 (în zona localităţii argeşene Arefu) , peste 7,5 tone.

Poliţiştii de la Rutieră reamintesc, tot legat de DN 7C, că sectorul cuprins între kilometrii 104 (Piscu Negru) şi 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare an, în perioada 1 noiembrie - 31 iunie.

Judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea se află miercuri, până la ora 22.00, sub cod roşu de viscol.

UPDATE 19:00 Autorităţile din Brăila au decis miercuri seară să închidă şi toate drumurile judeţene

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, colonelul Ştefan Stoian, decizia închiderii tuturor drumurilor judeţene şi naţionale a fost luată ca măsură preventivă, întrucât în judeţ ninge extrem de puternic, iar viscolul face ca vizibilitatea să fie redusă aproape de zero.

"Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a constituit 15 filtre permanente care acţionează în locurile special dispuse pe raza judeţului Brăila, pe drumurile naţionale şi judeţene, conform analizei tactice rutiere de dirijare a traficului, pentru informarea conducătorilor auto şi redirecţionarea acestora", a declarat, miercuri, Stoian, care a mai precizat că bacurile nu mai fac treceri spre judeţul Tulcea şi spre Insula Mare a Brăilei.

Potrivit lui Stoian, la ora transmiterii acestei ştiri, în judeţul brăila sunt izolate aproape 30 de sate din 12 comune şi din oraşul Ianca.

Pentru a face faţă viscolului şi zăpezii, autorităţile brăilene au solicitat ajutor din partea judeţului Bacău, o sută de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău urmând să fie mobilizaţi în zonă pentru a participa la acţiuni de deszăpezire alături de forţelor locale.

UPDATE 18:00 Toate drumurile din Constanţa au fost închise începând cu ora 17.00, din cauza viscolului

"Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod roşu de intensificări ale vântului (peste 85 km/h), ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită şi troienită pentru astăzi, intervalul orar 15.00 - 22.00. Având în vedere această situaţie, începând cu ora 17.00 toate arterele rutiere dintre localităţile din judeţul Constanţa (drumuri naţionale, judeţene şi comunale) au fost închise total traficului rutier", se precizează într-un comunicat al ISU Dobrogea.

Totodată, din cauza viscolului mai multe trenuri sunt anulate în judeţul Constanţa, altele sunt tractate cu locomotive diesel şi circulă cu limitare de viteză, înregistrându-se întârzieri.

Conform sursei citate, mai multe maşini sunt blocate pe DN 22 şi se intervine cu utilaje pentru deszăpezirea autovehiculelor blocate în trafic, iar autorităţilor judeţene au solicitat primăriilor din zonă să se implice pentru salvarea oamenilor blocaţi în maşini şi cazarea acestora în spaţii special amenajate.

Tot din cauza viscolului, sunt izolate patru localităţi - Dunăreni, Viile, Tudor Vladimirescu şi Dunărea şi s-au înregistrat mai multe avarii la reţeaua de alimentare cu energie electrică, fiind afectate localităţile Fântânele şi Moşneni.

Reprezentanţii ISU Dobrogea mai spun că sunt închise atât porturile de la Marea Neagră, cat şi Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu.

UPDATE 17:40 Peste 210 trenuri, majoritatea de pe rute din sud şi sud-est, anulate din cauza viscolului

Peste 210 trenuri, majoritatea de pe rute din sud şi sud-est, sunt anulate, joi, din cauza viscolului, potrivit informaţiilor centralizate de Ministerul Transporturilor la ora 17.00, CFR Călători precizând, pentru MEDIAFAX, că sunt asigurate legături feroviare în toate judeţele ţării.

CFR mai informează că pe magistrala Bucureşti - Constanţa trenurile circulă tractate doar cu locomotive Diesel, din cauza rafalelor puternice de vânt care depăşesc 70-80 km/h, iar tronsonul Chiajna - Vârteju (linie de centură pentru transportul de marfă) este închis pe ambele fire.

Potrivit CFR, în toată jumătatea de sud a ţării şi sudul Moldovei, circulaţia feroviara se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită şi vânt puternic, fiind necesară intervenţia permanentă cu pluguri pentru deszăpezirea liniilor, astfel încât trenurile aflate în grafic să circule în condiţii de siguranţă.

"În condiţiile speciale de circulaţie din această perioadă, pentru preîntâmpinarea unor eventuale blocaje în traficul feroviar se intervine cu utilaje, pluguri de zăpadă şi forţă umană", mai precizează CFR.

Compania mai precizează că, în funcţie de evoluţia vremii şi atunci când condiţiile meteo nefavorabile o impun, trenurile vor staţiona în gări pe toată perioada necesară intervenţiilor cu utilajele de deszăpezire. "Această măsură este necesară pentru siguranţa călătorilor şi pentru evitarea blocajelor în linie curentă. În perioada staţionării se vor lua măsuri în vederea asigurării alimentării cu energie electrică pentru a fi menţinută căldura în trenuri şi pentru a facilita accesul în sălile de aşteptare din gări", explică, într-un comunicat, reprezentanţii CFR. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0998 (s) | 22 queries | Mysql time :0.031439 (s)