News Flash:

Amplu proiect de reabilitare a centrului Timisoarei, cu fonduri europene

4 Iunie 2015
1684 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria Timisoara pregateste un amplu proiect de reabilitare denumit generic Cetate 2, in valoare de 45 de milioane de lei, care presupune crearea infrastructurii subterane pentru transferarea cablajelor aeriene in canale ingropate, precum si pavaj pietonal corespunzator in Piata Operei, Corso, si pe 20 de strazi adiacente. Potrivit edilului timisorean, se va solicita finantare europeana pe noul exercitiu bugetar 2014-2020, iar sansele de a obtine banii sunt mari, intrucat Primaria Timisoarei a castigat bani pentru toate cele 39 de proiecte depuse. 
'Pregatim proiectul de reabilitare Cetate 2. In planul Primariei este inclusa si Piata Operei, unde trebuie inlocuit pavajul. Vom avea si un proiect pentru zona Corso, unde pavajul s-a degradat foarte mult. Reabilitarea va fi una complexa, pentru a nu mai avea zilnic sparturi in zona pentru diverse interventii', a declarat miercuri presei primarul Nicolae Robu. 
Proiectul Cetate 2 ar urma sa cuprinda circa 40.000 de metri patrati, zona de interventie cuprinzand 20 de strazi, care nu sunt deocamdata definite. 
Proiectul se inscrie in intentia municipalitatii de a transforma tot centrul orasului intr-o zona pietonala. Nu am stabil"it inca ce strazi vor fi facute pietonale in cadrul proiectului Cetate 2, dar, in viziunea mea, tot ce este de la Bastion si pana la strada Sf. Ioan (zona Pietei 700, n.r.) trebuie sa fie pietonal, in afara de prelungirea strazii Popa Sapca, de la Punctele Cardinale pana in fata Hotelului Continental (strada Martin Luther, n.r.)', a afirmat primarul. 
AGERPRES

primaria timisoara primaria timisoarei nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005132 (s)