News Flash:

Cod galben de inundații pentru judetele Timis și Caraș-Severin

13 Aprilie 2021
1166 Vizualizari | 2 Comentarii
inundatii

Atenționare hidrologică de cod galben, valabilă de marți, 13 aprilie, de la ora 22, până joi la prânz, în Timiș și Caraș-Severin. Specialiștii anunță creșteri de debite și depășiri ale cotelor de apărare pe bazinele hidrografice Bega, Timiș, Pogăniș, Bârzava și Caraș.

Atenționarea hidrologică va intra în vigoare marți seară, de la ora 22, și va fi valabilă până joi, 15 aprilie, la ora 12. Specialiștii anunță că vor fi înregistrate creșteri de debite și niveluri cu depășirea cotelor de apărare.

Bazinele hidrografice vizate sunt Bega – bazin amonte S.H. Balinţ, Timiș – bazin amonte S.H. Lugoj, Pogăniş – bazin superior, Bârzava, Caraş (judeţele: Timiş şi Caraş-Severin). Specialiştii monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă vizate de atenționarea hidrologică.

„ABA Banat atenționează autoritățile locale să îndepărteze depozitele de deșeuri de pe maluri sau din cursurile de apă pentru că pot obtura secțiunile de scurgere și pot provoca inundații cu caracter local”, trasnmit reprezentanții Apelor Române Banat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Engadyday  | #52460
Introduceti comentariul dumneavoastra
Biopels  | #52711
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005209 (s)