News Flash:

Raport IGPR: Eugen Stan era protejat de comisarul sef Vornicu; situatia a provocat nemultumiri

13 Ianuarie 2018
1255 Vizualizari | 2 Comentarii
Eugen Stan 1

Agentul Eugen Stan avea o activitate "nesemnificativa", dar era protejat de seful sau direct, Rene Emanuel Vornicu, seful Serviciului Supraveghere Rutiera pentru Sectoarele 1, 2 si 6, ceea ce a provocat nemultumiri printre ceilalti politisti, potrivit unui raport al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) facut public, vineri, de Guvern.

"Activitatea profesionala desfasurata de agent este nesemnificativa raportat la standardele de performanta asociate postului ocupat, situatie ce a fost posibila doar cu stiinta sefului direct, comisar sef de politie Vornicu Rene Emanuel, aspect care a permis si aparitia unor nemultumiri in colectivul structurii. Comisar sef de politie Vornicu Rene Emanuel a manifestat superficialitate in modul de intocmire a planificarii in serviciu a agentului de politie Stan Eugen, in neconcordanta cu programul de lucru stabilit in fisa postului, in sensul ca agentul nu respecta programul de lucru de 8 ore, pe trei schimburi, ci isi desfasura activitatea in functie de orarul si prioritatile sefului sau direct", se arata in raport.

Conform aceleiasi surse, desi zilnic desfasura activitati impreuna cu agentul Stan, comisarul sef Vornicu nu a manifestat interes in documentarea eventualelor probleme, de orice natura, ale subalternului sau, cu toate ca acesta fusese reclamat pentru savarsirea unei infractiuni de natura sexuala, iar evenimentele ulterioare au conturat existenta unui posibil comportament neadecvat.

Din raport reiese ca au fost constatate deficiente si in cazul comisarului sef Alina Dobre, seful Biroului de politie rutiera pentru sectorul 2 - aceasta a manifestat neglijenta in cunoasterea personalului din subordine, ceea ce i-a permis lui Eugen Stan sa nu respecte programul de lucru si sa nu incerce sa atinga standardele de performanta.

"De altfel, potrivit declaratiilor sale, ofiterul nici nu cunostea faptul ca agentul de politie Stan Eugen ocupa o functie in statul de organizare al biroului", se precizeaza in documentul citat.

Guvernul a facut publica Nota-raport privind rezultatul verificarilor efectuate in cazul politistului Eugen Stan si referitoare la masurile adoptate la nivelul Politiei Romane. Documentul a fost publicat vineri seara pe site-ul Executivului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

ovodaggohod  | #50386
oqunuototeg  | #50387
Introduceti comentariul dumneavoastra
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005999 (s)