News Flash:

BREAKING NEWS: Dragnea vrea sa-l DEMITA pe Tudose!

11 Ianuarie 2018
627 Vizualizari | 0 Comentarii
mihai tudose 30122017

Mai multi lideri locali ai PSD au recunoscut existenta unei rupturi in partid, spunand ca Liviu Dragnea si Mihai Tudose trebuie sa aiba o abordare constructiva. Liderii ALDE, in schimb,considera ca tensiunile din PSD se pot rezolva doar la un congres si ”nu se pot baga intre Trabant si Mercedes”.
Europarlamentarul PSD Catalin Ivan

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca lucrurile ”au evoluat firesc” intre Liviu Dragnea si Mihai Tudose, adaugand ca actualul lider al PSD va fi istorie, iar premierul isi va putea forma guvernul dupa cum considera el.

”Lucrurile au evoluat firesc, aici se ajungea oricum, nu era alta varianta. Cand incerci sa te comporti ca un dictator si sa ii dai pe toti de o parte, sa le inchizi gura, sa omori orice idee de dezbatere interna in partid, cand iei singur deciziile, cand iti urmaresti agenda personala si sacrifici intregul partid, cand ai intelegeri ascunse cu procurori si iti dai colegii de partid pe mana DNA, atunci nu poate fi decat acesta sfarsitul. Eu cred ca a venit la momentul oportun si, intr-o luna-doua, Liviu Dragnea va fi istorie in PSD. Vom avea sansa sa schimbam in Guvern ce-i de schimbat, sa se modifice structura Guvernului, iar Mihai Tudose sa-si faca echipa lui sa conduca. Altfel, nu va avea nicio sansa sa aiba o guvernare eficienta”, a declarat eurodeputatul.
El a adaugat ca, pana la un viitor congres, conducerea PSD ar trebui impartita intre mai multi lideri.

”In partid, sunt foarte multe discutii care se deschid si pe care le vom avea, in perioada urmatoare. O conducere colectiva ar trebuie sa fie interimara, doar pentru o perioada foarte scurta de timp, pana la congres. Sper ca lucrurile sa se transeze la Iasi, pe 29 ianuarie. Nu stiu ce va fi, dar sper”, a spus Catalin Ivan.

Despre ministrul de Interne, europarlamentarul a spus: ”Carmen Dan n-avea ce sa caute acolo, nu o recomanda nimic, nici pregatirea profesionala, nici experienta. A fost pusa doar pentru ca Liviu Dragnea avea nevoie de un om loial si prin care el, personal, sa controleze Ministerul de Interne. Este o obsesie mai veche a lui Liviu Dragnea si pentru ca nu putea sa fie el acolo – era o functie prea mica pentru el – a pus-o pe Carmen Dan, care habar nu are despre ce e vorba. In nicio varianta, oricum ati analiza, n-avea ce sa caute acolo”.

Liderul PSD Vaslui

Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, considera ca daca nici presedintele partidului, Liviu Dragnea, si nici premierul Mihai Tudose nu vor avea o abordare constructiva, probabil se va ajunge din nou la demiterea premierului, iar aplicarea programului de guvernare va avea de suferit

Dumitru Buzatu a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca spera ca lumea sa se reaseze la discutii, sa incerce sa guverneze in mod efectiv si sa se renunte la conflictele care apar cu o anumita frecventa.

”In momentul de fata a aparut o ruptura, pe care, in loc sa o acopere, cei care sunt implicati incearca sa o faca mai mare. Considerentele pragmatice ale guvernarii sper sa predomine, iar lumea sa se reaseze la discutii, sa incerce sa guverneze in mod efectiv, sa renunte la conflictele care apar cu o anumita frecventa. Daca nici presedintele Liviu Dragnea nici premierul Mihai Tudose nu vor aborda in mod constructiv acceasta chestiune, probabil se va ajunge din nou la demiterea primului-ministru, iar efectele le vom vedea. Aplicarea programului de guvernare va avea de suferit pentru ca se va consuma o perioada de timp in care am putea face altceva. Sper ca lucrurile sa aiba un sfarsit fericit, desi nimic nu ma indreptateste la asemenea sperante”, a spus Buzatu.

Potrivit acestuia, ministrul de Interne Carmen Dan risca sa cada victima infruntarii de forte dintre Liviu Dragnea si Mihai Tudose.

”Am avut alta impresie la numirea actualului Guvern, am crezut ca vor avea disponibilitate maxima pentru discutii si pentru aplanarea conflictelor, dar vad ca lucrurile nu stau asa. Eu cred ca toate lucrurile se pot rezolva prin discutii, mai ales ca motivul aparent al disputei, restructurarea guvernamentala, nu este o chestiune respinsa ab initio, cred ca trebuie discutata si cu alti factori de decizie si cu partenerii din ALDE”, a mai spus liderul PSD Vaslui.

Liderul PSD Prahova, Bogdan Toader

Intrebat cum comenteaza conflictul dintre Liviu Dragnea si Mihai Tudose, liderul PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca “sunt probleme de comunicare in interiorul partidului”.

“Noi, liderii organizatiilor, am avut o discutie la CEX, am stabilit atunci ca e mai bine ca toata lumea sa se ocupe de guvernare. Vom analiza, in cadrul CEX de la Iasi, toate problemele si daca se impune o restructurare a Guvernului. Va fi o discutie ampla, vom trage si concluziile. Nu putem sa ne antepronuntam. Sunt probleme de comunicare in interiorul partidului, sunt probleme interne care trebuie discutate“, a declarat Toader.

De asemenea, seful social democratilor prahoveni a spus, in privinta ministrului Carmen Dan sau a unei posibile remanieri a Guvernului, ca este “prea devreme sa vorbim de solutii radicale”.

”Este prea devreme sa vorbim de solutii radicale. La Iasi vom analiza toate problemele, si din partea Guvernului si din partea partidului. Va fi luat si analizat fiecare minister in parte, fiecare ministru. Totul se va analiza”, a mai spus liderul PSD Prahova.

Liderul PSD Dambovita, Adrian Tutuianu

La randul sau, liderul PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca face o proprie analiza si ca, deocamdata, nu vrea sa comenteze nimic despre scandalul izbucnit in interiorul partidului.

Presedintele PSD Arad

Presedintele PSD Arad, deputatul Dorel Caprar, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca spera ca relatia dintre premierul Mihai Tudose si Liviu Dragnea sa fie una “corecta”.

“Sper sa fie o relatie corecta, bazata pe principiile care ne leaga in acest partid, adica de prietenie si de solidaritate. Cred ca suntem suficient de maturi astfel incat sa nu mai ajungem in situatia in care am fost in cazul lui Sorin Grindeanu, mai ales ca avem o majoritate parlamentara si mai avem foarte multe lucruri de facut”, a afirmat Dorel Caprar.

De asemenea, liderul PSD Arad a precizat ca spera sa nu-si dea demisia Carmen Dan, pentru ca a avut o activitate buna la Ministerul de Interne.

Liderul PSD Alba, Ioan Dirzu

La randul sau, liderul PSD Alba, Ioan Dirzu, a declarat ca nu exista un scandal Dragnea-Tudose, fiind de parere ca ambii sunt ”colegi buni de partid si vor actiona ca atare”.

”Suntem cu totii colegi de partid. Nu exista un scandal. Atat domnul Dragnea, cat si domnul Tudose sunt colegi buni de partid si vor actiona ca atare”, a spus Ioan Dirzu.

Intrebat daca, in opinia sa, este posibila repetarea ”scenariului Grindeanu”, Ioan Dirzu a spus ca la discutiile din Comitetul Executiv nu s-a mers ”pe variante de genul acesta”.

”Singura discutie a fost cu privire la inlocuirea ministrului demisionar Doina Pana. Eu cred in unitatea partidului, iar deciziile vor fi luate in forul statutar. Nu cred in disensiuni, iar toate deciziile politice vor fi luate in structura de conducere a partidului”, a afirmat Dirzu.

Liderul PSD Braila, Ion Rotaru

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca ”intotdeauna intr-un partid vor fi pareri pro si contra”.

”Acum este o situatie deosebita provocata de acel politist, premierul Tudose trebuie sa ia masurile care se impun, este treaba premierului. Orice conflict in cadrul unui partid poate sa genereze o neliniste printre membrii, printre simpatizanti, dar nu cred ca vom avea imaginea afectata. Nu se poate vorbi despre sacrificarea doamnei Dan, este alegerea ei daca isi da demisia. Iar varianta unui scenariu de tip Grindeanu o exclud, nu cred ca se mai poate intampla asa ceva”, a spus Ion Rotaru.

Presedinte ALDE Galati, Cristian Dima

Presedintele ALDE Galati, Cristian Dima, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca nu cunoaste motivele pentru care s-a ajuns in situatia existenta la PSD.

”Intre Trabant si Mercedes nu este bine sa te bagi, nu stii ce se intampla. Nu stiu de ce s-a ajuns la aceasta situatie, dar nu cred ca vom avea un nou caz Grindeanu. Nu bag mana in foc, fiecare are propria abordare, directia o stabileste fiecare in parte. Iar daca disputele politice vor afecta alianta si guvernarea, nici nu vreau sa ma gandesc, ma doare capul doar cand ma gandesc la varianta unui noi caz Grindeanu”, a spus Cristian Dima.

Presedinte ALDE Olt, deputatul Mihai Nita

Presedintele ALDE Olt, deputatul Mihai Nita, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca tensiunile aparute in PSD, intre presedintele partidului si premier, ar putea fi rezolvate doar in cadrul unui congres, adaugand ca populatia resimte haosul de la nivelul coalitiei.

In opinia liderului ALDE Olt, membrii coalitiei nu sunt multumiti de scandalul existent intre presedintele PSD Liviu Dragnea si premierul Mihai Tudose, aratand cu degetul catre colegii din coalitie ca fiind ”autorii acestui scandal”. Nita considera ca este nevoie de un congres in care social-democratii sa-si rezolve problemele.

”Problema este destul de dificila, dar cred ca niciunui politician care face parte din coalitia PSD-ALDE nu-i convine aceasta situatie. Tot ceea ce se creeaza este in defavoarea coalitiei si, in primul rand, a Partidului Social - Democrat, pentru ca aici sunt autorii acestui scandal. Daca in urmatoarele sapte-opt zile nu exista o intelegere si nu se regleaza toti pe aceeasi lungime de unda, cred ca este foarte bine sa se organizeze un congres al partidului. Altfel, lucrurile nu se pun la punct”, a declarat Mihai Nita.

Deputatul a adaugat ca nu este exclus ca in urma congresului sa fie schimbata conducerea PSD. Mihai Nita si-a exprimat ingrijorarea cu privire la faptul ca la nivelul populatiei este transmis un mesaj de haos la nivelul conducerii tarii. ”Atunci, in urma congresului, cine se alatura la noua echipa, bine, cine nu se alatura, iarasi bine. Sa treaca la treaba pentru ca tara trebuie condusa. Coalitia s-a angajat ca va conduce aceasta tara din punct de vedere economic, dar ceea ce se intampla transmite la populatie ca exista un haos la nivel de tara”, a conchis parlamentarul oltean.

Lider ALDE Alba, Ioan Lazar

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazar, a declarat, joi, ca PSD ar trebui sa-si rezolve problemele interne.

”Atunci cand in ALDE au fost discutii intre ALDE si Daniel Constantin, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a iesit public si a spus ca ar fi timpul ca ALDE sa-si rezolve problemele interne. Eu cred la fel. PSD ar trebui sa-si rezolve problemele interne”, a spus Ioan Lazar.

Intrebat daca este posibil sa se repete ”scenariul Grindeanu”, Ioan Lazar a raspuns: ”Eu ma gandesc ca ALDE nu va avea initiativa depunerii unei motiuni de cenzura”.

Lider ALDE Suceava, deputatul Stefan Alexandru Baisanu

Liderul organizatiei judetene ALDE Suceava, deputatul Stefan Alexandru Baisanu a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca nu il intereseaza tensiunile dintre Liviu Dragnea si premierul Tudose si nici ceea ce se intampla la nivelul Guvernului intre ministrul Carmen Dan si premier.

“Nu ma intereseaza chestiunea aceasta” a spus presedintele ALDE Suceava. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2790 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017838 (s)