News Flash:

6 semne ale cancerului de san mai putin stiute

22 Februarie 2016
13255 Vizualizari | 1 Comentarii
cancer colon

Autoexaminarea sanilor este cea mai comoda metoda de a preveni cancerul de san. Probabil ca stii ca ea trebuie facuta lunar si stii si ce anume trebuie sa urmaresti in tot acest proces (diferentele de marime, forma, orientarea mamelonului, aparitia unor pete, eczeme, etc). Iata cateva dintre semnele cancerului de san mai putin stiute:

1. Sanul este mereu cald la atingere
Un san care se simte mereu cald la atingere - unori chiar fierbinte - este un simptom ca acesta este inflamat. Este o forma rara si periculoasa a bolii.

2. Sanul se inroseste sau prezinta pete
Daca observi pe vreunul din sani ca persista pete rosii, ca o iritatie (uneori pot aparea de la iritatii cu materiale sau de la utilizarea unor produse), cel mai bine este sa fii evaluata de un doctor. Este un simptom al cancerului de san inflamator, unul dintre cele mai rare si mai agresive tipuri de cancer mamar, care nu poate si dectat prin mamografii sau examinare.

3. Pielea de pe san sau din jurul sau are aspect de coaja de porocala
Sanul sau o anumita portiune de piele de pe zona lui poate capata aspect de coaja de portocala. Multe femei se simt jenate de acest lucru si evita sa prezinte problema in fata doctorului; se gandesc ca poate e celulita sau din cauza kilogramelor in plus. Cancerul de san nu iarta, asa ca treci peste jena si spune-i doctorului orice ti se pare suspect.

4. Senzatii de mancarime la nivelul sanului
Daca ai adesea senzatie de mancarime la nivelului sanului sau sfarcului, cel mai bine este sa vorbesti cu doctorul tau. Acestea pot fi simptome ale cancerului la san.

5. San umflat, care nu se modifica pe durata ciclului menstrual
Este normal ca pe perioada ciclului menstrual sanii sa se umfle si sa se intareasca, insa daca acest lucru se intampla constant atunci trebuie neaparat sa discuti cu medicul.

6. Sfarc plat sau inversat
Sfarcul plat sau inversat poate fi de asemenea un simptom al cancerului la san. Dar asta nu e valabil si in cazul celor care au sfarcurile asa de cand s-au nascut.


autoexaminarea sanilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Dmc  | #1709
Interesant articol.....numai ca atunci cand ai pielea sanului cu aspect de portocala sau sfarcul inversat deja cancerul de san este f avansat.....
Introduceti comentariul dumneavoastra
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005260 (s)